Најновије

Убио је двојицу нападача и ослобођен - сада креће на медије (ВИДЕО)

Новинарка са Sky News Australia у овом прилогу  извештава о следећем :

Кајл Ритенхаус ( Куle Rittenhouse), тинејџер из САД,  који је недавно ослобођен судске  оптужбе за убиство двоје људи  и од треће оптужбе покушаја убиства треће особе у току масовних нереда у САД 2020год  , када су разуларене наоружане ( прим. прев. АНТИФА)  банде пљачкаша и бандита харале, пљачкале и уништавале куће и мале бизнисе и неретко убијале људе широм САД, је у гостима код познатог америчког ТВ водитеља Такера Карлсона (Tucker Carlson) на Фокс Њуз (Fox News)

Taкер Карлсон каже да то није био просто непристрасно ТВ преношење вести него су медији покушавали да те ' баце да робијаш'  доживотно.

Он најављује да ће започети велики пројекат у коме ће покренути тужбе против масовних медија и познатих холивудских глумаца и спортиста који су га буквално блатили, пљували и черечили у медијима називајући га убицом чак и након тога што је ослобођен у Суду. 

Он лансира нову иницијативу под називом Пројекат за законску одговорност медија ( Media Accountability Project) ' која ће имати за циљ да обелодани лажи у медијима. Прикупљаће финансије које ће бити употребљене да се припадници медија судски гоне.

Он је рекао да не жели да било ко други пролази кроз шта је он пролазио . Он ће тужити  поједине личности и новинске/медијске  куће  и политичаре за тзв character assassination  ('атентат на личност' од стране медија # сличан пример у Србији имамо код случаја Бранислав Лечић и остали недавни злосретни примери у јавности прим. прев.) 

Вупи Голдберг, релативно позната холивудска  глумица Црнкиња је на том списку, јер га је називала убицом и након што је ослобођен од стране пороте састављене од његових вршњака (прим.прев. порота у прецедентном праву САД је сачињена од обичних грађана а не од правника, у овом случају су то његови вршњаци због природе овог суђења) . Поменуо је још нека имена људи који су га тако називали и пре и после ослобађајуће судске пресуде).

То суђење је добило велики простор на телевизији па стога су уследиле  и међународне реакције јер су медији и остали деловали као 'џелати са бочних линија фронта' 

Медији су га жигосали као особу која пати од синдрома 'надмоћног арогантног белца' (прим. прев. a white supremacist) Карл је рекао да то суђење не треба да буде политизовано, а начин на који су људи кривили  причу и његову личност је било мучно. Чак га је и председник Бајден етикетирао као особу која пати од  'арогантне надмоћности белог човека. Кајл је потврдио да ће сви они који су га оптужили да је 'white supremacist ' бити тужени за то што су говорили и то ће се решавати у судници.

Више о случају можете пронаћи овде 

en.wikipedia.org/wiki/Kenosha_unrest_shooting

Извор: Правда/ превод и адаптација angloworld translations
anglo.world.translations@gmail.com
NB преводилац је додао детаље да би разјаснио шири контекст прилога 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА