Најновије

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ: "Веровали или не - ово је потрошачка корпа у Србији" (ВИДЕО)

Кандидат за председника Србије и носилац изборне листе Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, осврнула се на податке Завода за статистику који показују да је 30 хиљада динара месечно довољно да се прехрани трочлана српска породица.

Фото: Јутјуб

“Сваког дана слушамо да је наша држава економски тигар зато смо желели да од Завода за статистику прибавимо анализу колика је укупна потрошачка корпа у Србији, а колики је њен део намењен за храну једне просечне српске породице.”, рекла је Ђурђевић.

Она је приметила да је на основу података Завода за статистику могуће закључити да један просечан грађанин у Србији може на дневном нивоу да се задовољи са педесет грама пилећег меса и са укупно 50 грама свињског и јунећег меса.

“За Завод за статистику не важи да је једно јаје један човек него да је 0,7 једног јајета на једног човека.”, нагласила је Ђурђевић која се осврнула и на то колико Завод за статистику брине о здрављу грађана Србије.

“Завод за статистику сматра да су један колутић поморанџе и 16 грама банане сасвим довољна количина витамина која је потребна једном просечном грађанину Србије на дневном нивоу.”, приметила је председница Заветника.

Очигледно је да када би се предвиђени износ од 30 хиљада динара поделио онако како Завод препоручује свака породица у Србији умрла би од глади.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА