Најновије

НАСТАВЉА ДА СЕ ЗАКУВАВА - ОГЛАСИЛЕ СЕ ДЕМОКРАТЕ И ПРЕТЕ: "УРА већ у дилу са ДПС-ом, а ако смене Бечића..."

Уочи седнице црногорског парламента на којој би требало да се гласа о смени председника скуштине, Демократска Црна Гора саопштила да је Грађански покрет УРА већ одлучио да разреши функције Алексу Бечића "зато што је, како тврде, сметња мањинској Влади УРА и ДПС".

У саопштењу Демократа тврди се да је колације Грађанског покрета УРА и Демкратске партије социјалиста склопљена.

"Уколико данас Алекса Бечић буде смењен, сви на протесте у среду у 18 часова у Подгорици код у Храма", истиче се у саопштењу.

У јучерашњем саопштењу Демкрате су поручиле да свако ко на ванредној седници црногорског парламента гласа за смену председника Скупштине Алексе Бечића или не учествује у гласању, направио дил са ДПС-ом и формирао нову парламентарну коалицију.

Црногорски парламент данас ће на ванредној сједници расправљати о предлогу за разрешење председника Скупштине Алексе Бечића (Демократска Црна Гора).

Предлог за смену потписало је 38 посланика Демократске партије социјалиста, Либералне партије, Бошњачке странке, Социјалдемократа, Социјалдемократске партије и Албанске коалиције Једногласно.

У образложењу се наводи да црногорски парламент, за време Бечићевог мандата, није била место суштинског политичког дијалога, због чега није остварила једну од основних функција да доведе до убрзања европског пута Црне Горе.

Бечићу се ставља на терет да је утицао на негативан годишњи извештај Европске комисије као и за назадовање у области владавине права, а највећи разлог томе је, сматрају у опозицији, неспремност и одсуство политичке воље Бечића да иницира уставне механизме избора челних функција у правосудном систему.

Извор: Vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА