Најновије

ВЕЉИНОМ ТЕЛОХРАНИТЕЉУ У ЋЕЛИЈИ НАШЛИ ДВА ТЕЛЕФОНА СА ПОСЕБНИМ ФУНКЦИЈАМА! Последњи позив обавио сат времена раније!

У притворској соби коју припадник клана Вељка Беливука звани Веља Невоља и Марка Миљковића Филип Ивановски, звани Фила, дели с тројицом цимера стражари открили мини-мобилни, чије поседовање није дозвољено.

Затворска стража недавно је пронашла још два мини-мобилна у ћелији у којој са цимерима борави припадник криминалног клана Вељка Беливука и Марка Миљковића Филип Ивановски (31), звани Фила!

Како извор Курира ексклузивно открива, реч је о идентичним мобилним апаратима који су неколико месеци раније пронађени у другој ћелији, у којој борави Миљковић, звани Месар.

Тврди да нису његови

- Током претреса стражари су открили чак два телефона "Л8 стар" и један УСБ уређај за чување меморије у ћелији у којој је Ивановски са још тројицом цимера. Он је тврдио да телефони нису његови, али су они послати на вештачење како би се утврдило ко их је користио иза зидина Централног затвора, у ком су овакви уређаји најстроже забрањени - открива извор и наводи да је у току истрага о томе ко је телефон и на који начин унео, али и ко га је све у ћелији користио.

Ивановском жену хапсили због прања пара

Подсетимо, Филип Ивановски је ухапшен заједно са организаторима и осталим припадницима клана 4. фебруара прошле године. Према незваничним информацијама, он је био један од припадника личног обезбеђења Миљковића и Беливука, а оптужницом Тужилаштва за организовани криминал на терет му се ставља да је био припадник клана и да је учествовао у отмици И. С. у близини стадиона Партизан. И. С., како се наводи у оптужници, три дана су држали заточеног у бункеру на стадиону Партизана, тукли га и мучили јер су сумњали да је цинкарош који уходи Беливука, а потом га је наводно један припадник групе и силовао. - У децембру, заједно са супругама Вељка Беливука и Марка Миљковића, у тужилаштво је била приведена и невенчана супруга Филипа Ивановског због сумње да је учествовала у прању новца за клан. Тај поступак и даље је у току - објашњава саговорник.

Он подсећа да се права драма одиграла у Посебном одељењу ове установе, која се налази у Устаничкој улици у Београду, и када су у априлу прошле године у ћелији коју Миљковић дели са једним цимером пронађени идентични мобилни апарат и УСБ. Како је Курир писао, тада су стражари наводно телефон пронашли скривен у флашама напуњеним сољу, које притвореници користе као тегове.

- Телефон тада није откривен током ванредног претреса собе, већ тек пошто су напуњене флаше однете на скенер. Мобилни, који је изузетно малих димензија, одмах је откривен. Иако се посумњало да је апарат Миљковићев, он је тврдио да није његов. Покушао је чак да окриви стражаре да су му га подметнули и тврдио да га никада у ћелији није ни видео. Ипак, истражни органи утврдили су врло брзо да је апарат последњи пут коришћен само неколико сати пре него што је извршен ванредни претрес, али и да је с њега више пута позиван адвокат који брани управо Миљковића - открива саговорник Курира.

Јефтин и минијатурних димензија

Мобилни телефон пронађени у ћелијама Марка Миљковића и Филипа Ивановског на интернету може да се купи, и то по цени од 10 до 20 долара. У понуди га, за око 2.000 динара, имају и поједини домаћи сајтови.

- Иако најмањи телефон који постоји на тржишту, батерија му траје и до два дана, а специфичност му је и то што има опцију промене гласа, па тако може да се подеси да онај ко зове чак уопште нема мушки, већ глас жене или детета - открива наш саговорник. Како додаје, практичан је и због тога што се пуни преко кабла који се укључује у телевизор, који је иначе дозвољен иза решетака. Дебљина му је, како додаје, тек један центиметар, ширина 2,3, а дужина 7,2 центиметра.

Миљковић неће да шета

Према његовим речима, због овог тешког дисциплинског преступа Марко Миљковић је био кажњен.

- Због кршења дисциплине и непоштовања врло строгих прописа о томе шта није дозвољено имати у ћелији Миљковић је био кажњен забранама посета у трајању од три месеца - додаје наш извор.

Ко је Миљковићу унео мобилни и на који начин, засад није откривено. Иако су Миљковићу тада ускраћене посете породице, он је имао право на редовне свакодневне шетње у притворском дворишту.

- Да ли из револта или неког другог разлога, излазио је на шетње у двориште, али није шетао нити тренирао, што обично раде притвореници у дворишту, већ је само седео наслоњен на зид - каже извор Курира.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА