Најновије

КИНА О ЗАХТЕВУ РУСИЈЕ: "Никад чули"

Портпарол кинеске амбасаде у САД Лиу Пенгју изјавио је да никада није чуо за то да је Москва тражила војну помоћ од Пекинга након што је започела војну акцију у Украјини.

Фото: pixabay.com

Он је нагласио да је приоритет Кине да спречи да напета ситуација у Украјини измакне контроли, преноси Ројтерс.

На питање да прокоментарише писање америчких медија да је Русија тражила војну помоћ од Кине, портпарол кинеске амбасаде рекао је: "Никада нисам чуо за то".

"Тренутна ситуација у Украјини је заиста забрињавајућа. Сада је приоритет спречити да напета ситуација ескалира или измакне контроли", навео је портпарол амбасаде.

Амерички медији Фајненшал тајмс и Вашингтон пост објавили су претходно, позивајући се на неименоване америчке званичнике, да је Русија од Кине затражила војну опрему након што је 24. фебруара започела "инвазију на Украјину.

Вашингтон пост наводи да неименовани амерички званичници нису прецизирали коју је врсту оружја тражила Русија нити како је Кина одговорила на то, преноси Ројтерс. Савет за националну безбедност Беле куће одбио је да прокоментарише те наводе.

Посланици Европског парламента упутили писмо врху ЕУ у ком траже да се Србија казни због политике према Русији, а више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА