Најновије

ЗАВЕТНИЦИ: "Позив на мајдански сценарио је неприхватљив, поштовање уставног поретка на првом месту!"

Изјаве сарадника америчке фондације “Џејмстаун”, Јануша Бугајског, у којима позива на мајдански сценарио у Србији показују да су западни политички центри спремни и на најрадикалније потезе не би ли приморали нашу државу да уведе санкције Русији и стане у потпуности на страну НАТО и САД, сматрају Заветници.

Фото: Заветници

Српска странка Заветници је у потпуности свесна свих политичких притисака са којима се суочава Србија али истовремено упозоравају да би свако попуштање пред захтевима Брисела и Вашингтона озбиљно угрозило наше виталне државне, економске и националне интересе и водило би у потпуни губитак политичке независности.

“Искуства других земаља нас уче да се свако приближавање Западу завршава новим кругом уцена и притисака и на крају обично доведе до потпуне десуверенизације државних институција и дестабилизације прилика у земљи” подсећају из ове странке.

“Позиви на пуч Јануша Бугајског, иначе лобисте и дугогодишњег и активног подржаваоца Мила Ђукановића, веома су радикални и јасно исказују тенденције одређених центара да оваквим претњама угрозе геополитички положај Србије и њен суверенитет, а српске државне интересе баце под ноге лобистичким центрима са Запада. Српска странка Заветници је опозициона и државотворна странка која заступа промене искључиво у оквиру уставно правног поретка и поштовања неприкосновености суверенитета Републике Србије” тврде Заветници.

Они су још истакли и да “Србија не сме да прихвата правила игре која јој намећу НАТО и ЕУ. Њиховим уценама и ултиматумима никада неће бити краја јер ће после увођења санкција Русији од нас тражити да признамо тзв. Републику Косово, да се сагласимо са укидањем Републике Српске и да земљу политички и безбедносно у потпуности интегришемо у НАТО”.

“Нашој држави није у интересу да се сврстава на страну оних који се отворено мешају у њена унутрашња питања и призивају нови државни удар. Србији је у овим тренуцима најнеопходнија политичка стабилност али она не може да се заснива на политици кокетирања са западним политичким центрима већ мора да почива на јасној и принципијелној државотворној позицији” закључују Заветници.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА