Најновије

НИЈЕ У КИЈЕВУ: Кретање украјинске делегације помогло да се лоцира где се заиста налази Зеленски

Преговори Москве и Кијева, који су се одвијали у Белорусији у позадини специјалне операције демилитаризације Украјине, постали су одређени фактор који је омогућио да се тачно разуме где се налази украјински лидер Володимир Зеленски. Овај закључак је донео руски политиколог Ростислав Ишченко, коментаришући састанак руске и украјинске делегације.

У свом ексклузивном тексту за новински портал Украина.ру, Ишченко је говорио о чудној путањи представника Кијева, а такође је објаснио како је то помогло да се утврди право боравиште Зеленског. Ростислав Ишченко је скренуо пажњу на занимљиве догађаје који су се десили пре преговора Русије и Украјине у Белорусији.

Тако је украјинска делегација изабрала несвакидашњи пут до Гомељске области, где су одржане консултације, пролазећи кроз Пољску. Такви трикови су, највероватније, спроведени с разлогом – они показују да је Зеленски одавно напустио украјинску територију.

Према речима политиколога, украјински председник Володимир Зеленски дуго је био одсутан из Кијева, па чак и из Лавова. О томе сведочи рута кијевске делегације, која је у Белорусију стигла из Пољске. Треба напоменути да украјински представници нису виђени на украјинско-пољској граници на дан разговора.

Ишченко је напоменуо да су кретања украјинске преговарачке делегације помогла да се утврди где се уствари налази Зеленски. Тако је председник Украјине тренутно побегао са украјинске територије и склонио се у Пољску.

Највероватније је евакуисан пре неколико дана, када је Русија тек почела да спроводи специјалну операцију демилитаризације Украјине.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА