Најновије

УПОТРЕБЉЕНО ПРВИ ПУТ У УКРАЈИНИ: Руски термобарични ракетни систем смрт за нацисте! (ВИДЕО)

Руски термобарични ракетни систем ТОС-1А примећен је у акцији први пут од почетка специјалне војне операције у Украјини.

Фото: РИА

19. марта, на интернету су се појавили снимци на којима се види како лансер ТОС-1А испаљује читаву салву ракета на положаје украјинских снага у неодређеном делу Украјине.

Руска војска је распоредила неколико система ТОС-1А у Украјини на почетку своје операције како би пружила јаку ватрену подршку својој пешадији и механизованим формацијама.

ТОС-1А, који је заснован на шасији борбеног тенкова Т-72, ​​лансира невођене термобаричне ракете калибра 220 мм наоружане снажном бојном главом са ваздушним експлозивом. Ракете система имају домет између шест и десет километара.

Систем је развијен да победи пешадију, оклопна возила и утврђене конструкције, као што су ровови, тунели и пећине.

Најмање 45 система ТОС-1А је наводно у служби руске војске. Новија верзија система, названа ТОС-2, први пут је коришћена током вежби Кавказ-2020 у септембру 2020. ТОС-2 је заснован на теренском возилу Урал. Наоружан је и снажнијим ракетама већег домета.

Систем ТОС-1А ће руским снагама обезбедити снажну ватрену моћ потребну да са лакоћом прегазе утврђене положаје украјинских снага.

Нови снимак поноса руске авијације погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА