Најновије

ВАЦИЋ: Жртвама транзиције треба дати још једну шансу, а ухапсити тајкуне и политичара који су опљачкали Србију

Kaндидат за председника Србије Миша Вацић, који на изборима наступа под слоганом "Српски патриота" каже да ће када постане председник предложити амнестију оних затвореника који су се у затворима нашли због кривичних дела којима су покушали да обезбеде егзистенцију својој породици.

Миша Вацић (Фото: Паљтриот)

Вацић каже да нема логике да се на слободи налази неко кога цео државни врх оптужује да је украо 619 милиона евра, а да се у затвору налази неко ко је крао у продавници или починио ситну превару да би обезбедио храну својој деци.

„Већ више од 30 година живимо у друштву неправде у коме појединци који су украли милионе од државе и грађана се баве крупним бизнисом или политиком, а ти исти грађани који су због тога осиромашили се хапсе и затварају за много ситнија кривична дела. Време је да направимо нови друштвени договор и дамо још једну шансу онима који су због екеномске неправде гурнути у кршење закона, а да се иза решетака нађу они који су их довели у ту ситуацију системском пљачком државе, јавних предузећа и грађана“, рекао је председнички кандидат.

Вацић додаје да амнестија не би важила за сексуалне и крвне деликте, дела повезана са наркотицима као и за вишеструке повратнике.

„Жртвама транзиције треба дати још једну шансу, а хапшењем тајкуна и политичара који су прекршили закон показати да је наступила промена у српском друштву“, истиче Вацић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА