Најновије

ЛЕТ У СМРТ СА 8.000 МЕТАРА: Снимак пада кинеског боинга са више од 130 путника! (ВИДЕО)

Авион компаније Чајна истерн ерлајнс са 132 људи срушио се на југозападу Кине, саопштила је кинеска управа за цивилну авијацију.

Фото: Твитер принтскрин

Кинеска управа је саопштила да је у авиону било 123 путника и девет чланова посаде, исправљајући претходне извештаје према којима је у летелици било 133 људи.

Боинг-737 срушио се близу града Вуџуа и изазвао пожар на планини, јавила је јавна телевизија Си-Си-Ти-Ви. Према локалним медијима авион МУ5735 компаније "Чајна истерн ерлајнс" полетео је нешто после 13 по локалном времену (6.00 по средњоевропском) из југозападног града Кунминга. Летео је за јужни град Кантон, удаљен око 1.300 километара.

Летелица је изгубила контакт изнад грда Вуџуа, у планинској области Гангси, навела је кинеска управа за цивилну авијацију. "Потврђено је да се авион срушио", наводи се у кратком саопштењу и додаје да је "радна група" послата на место несреће.

Несрећа је изазвала пожар на планини, јавила је јавна телевизија Си-Си наводећи да су спасилачке екипе послате на лице места.

Управа за цивилну авијацију навела је да је послат тим званичника на место несреће а ватрогасна служба је саопштила да се ради на обуздавању планинског пожара изазваног удесом. Сателитски снимци Насе показују велики пожар у области где се авион срушио, преноси агенција АП.

За сада нема коментара од авиокомпаније Чајна Истерн. То је једна од три водеће кинеске авиокомпаније која обавља десетине домаћих и медјународних рута на 248 дестинација.

Авионске несреће су релативно ретке у Кини у земљи где је врло развијен авиосаобраћај последњих деценија и где су безбедносне мере врло строге. Последња већа несрећа догодила се у августу 2010. када је страдало готово 50 људи.

Авион компаније "Чајна истерн ерлајнс" заронио је пре него што је ударио у обронак брда и експлодирао у близини града Вуџоу у округу Тенг у јужној провинцији Гуангси.

Спасиоци су јурили на лице места, али није било тренутне потврде о броју мртвих и повређених у ужасној несрећи. Шокантан снимак Си-Си телевизије појавио се на друштвеним мрежама који наводно приказује млазњак који јури вертикално ка земљи у тренуцима пре удара.

Верује се да је авион, број лета МУ5735 из Кунминга за Гуангџоу, Боинг 737-89П, који није део МАКС серије коју су пратили проблеми последњих година. У међувремену су објављени снимци и фотографије остатака авиона.

Високопрецизним крстарећим ракетама изведен је напад на Центар за обуку страних плаћеника и украјинских националиста у Ровенској области Русије, саопштило је Министарство одбране Русије. Детаље сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир/Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА