Најновије

МИША ВАЦИЋ: Побринућу се за остваривање права свих ратних ветерана Србије

Kaндидат за председника Србије Миша Вацић, који на изборима наступа под слоганом "Српски патриота" под редним бројем 1. на гласачком листићу обишао је данас село Мердарте и хероја Андрију Лукића, који живи у задњој кући у селу на само пет метара од административне линије са Косовом и Метохијом.

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

Лукић је херој из битке за Паштрик где је као припадник Прве чете првог моторизованог батаљона 549. Моторизоване бригаде показао велику храброст у извлачењу рањеника. Рањен у гелером у главу, али никада није остварио статус ратног инвалида, већ има само статус расељеног лица.


Фото: Бојан Савић

Вацић каже да је Лукић само један од великог броја ратних ветерана о којима држава не брине, а он и данас стоји на стражи у задњој кући у Мердару штитећи централну Србију од упада шиптарских шумокрадица.

„ Као председник Србије побинућу се за остваривање права свих ратних ветерана Србије. Такође, побринућу се да наша деца уче и о херојству бораца са Паштика као што уче о херојству бораца са Кошара“, рекао је Вацић.  
 
Он је такође рекао да ће, уколико победи на изборима, држава вратити аутобуске линије у Мердаре и друга села уз административну линију и да ће те линиј бити субвенционисане како би се спречио даљи одлив становника.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА