Најновије

ЈЕЗИВЕ РЕЧИ ПРЕДСЕДНИКА АМЕРИКЕ НА РАЧУН ПУТИНА: Шеф Русије неће остати нем на Бајденове тешке оптужбе!

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да постоји јасан знак да председник Русије Владимир Путин разматра коришћење и биолошког и хемијског оружја у Украјини.

Фото: Кремлин/Правда

Он је рекао да је Путин "притеран уза зид" и да сада износи лажне оптужбе, укључујући и тврдњу да "САД имају биолошко и хемијско оружје у Европи", што, како је навео амерички председник, "једноставно није тачно“, преноси Ројтерс.

- Они такође сугеришу да Кијев има биолошко и хемијско оружје у Украјини. То је јасан знак да Путин размишља о употреби и једног и другог - нагласио је Бајден.

Овим изјавама су поновљене претходне тврдње званичника у Вашингтону и савезничким земљама, који су оптужили Русију за ширење недоказаних навода да Украјина има програм биолошког оружја, што је, како је речено у Москви, могући увод у потенцијално покретање биолошких или хемијских напада од стране Кијева.

Руско министарство одбране оптужило је Украјину, без пружања доказа, за планирање хемијског напада на сопствени народ, што би се искористило као повод да се оптужи Москва да користи хемијско оружје у својој војној операцији која је почела 24. фебруара.

Раније овог месеца, амерички саветник за националну безбедност Џејк Саливен разговарао је са Николајем Патрушевом, секретаром руског Савета за безбедност, упозоравајући га на последице "могуће руске одлуке да употреби хемијско или биолошко оружје у Украјини", а Бела кућа није прецизирала о каквим мерама је реч, наводи Ројтерс.

Шта је Кадиров поручио украјинским нацистима погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА