Најновије

СИРИЈСКИ СЦЕНАРИО СЕ ПОНАВЉА У УКРАЈИНИ: Иста прича, други терен

Упркос упозорењима о опасностима јавних позива да се на територију земље доведу плаћеници и страни борци, украјинске власти инсистирају на својим акцијама, ризикујући да земљу претворе у легло терориста и убица из различитих земаља, укључујући оне САД и Велику Британију, којих је на десетине дошло у Украјину да се бори у такозваном „Интернационалном корпусу“ створеном за странце, пише сиријска државна новинска агенција САНА.

Украјина (Фото: Јутјуб)

У Украјини се понавља сценарио привлачења терориста и врбовања плаћеника, сличан сиријском, када су западне земље врбовале терористе из целог света, пружале им различите видове подршке и олакшавале улаз у земљу преко границе са Турском, како би, пре свега, дестабилизовали безбедност и подривали стабилност Сирије, а такође отворили пут актима агресије и окупације под изговором борбе против терориста Исламске државе.

Ројтерс је известио о Американцима који су отишли ​​у Украјину да се боре против руских снага, укључујући студента из Њујорка који је радио на међународном аеродрому Џон Ф. Кенеди и другог из Конектиката који се бори у Украјини већ три недеље.

У процесу јавног привлачења плаћеника у Украјину и загревања ситуације у Украјини, једна од америчких компанија недавно је проширила вест о регрутовању професионалних бораца са борбеним искуством за дневну плату од хиљаду до две хиљаде долара, са 5 година у војсци или безбедносним структурама и најмање годину дана борбеног искуства у иностранству.

А Британска радиодифузна корпорација Би-Би-Си је у недавном извештају навела да је више од стотину људи само из Шкотске отишло у Украјину како би се придружили такозваном „Интернационалном корпусу“, чије је стварање најавио украјински председник Владимир Зеленски прошлог месеца, са циљем да се супротставе руским трупама. Они су, као и десетине других страних добровољаца прошлог месеца ушли на украјинску територију из Пољске.

Британски лист Тајмс пише да кијевске власти регрутују „квалификоване плаћенике“ за операције унутар земље за дневну плату до две хиљаде долара. У медијима се појавило и неколико извештаја који потврђују да су им се придружиле хиљаде добровољаца и војника по уговору са борбеним искуством из приватних војних компанија који су стигли у Украјину.

Док висококвалитетно оружје улази у Украјину, а земље НАТО-а настављају да шаљу ово оружје и новац у Кијев, западне земље, предвођене Сједињеним Државама, мобилишу и шаљу стотине терористичких плаћеника у Украјину, посебно терористе из северне Сирије, како би се спречили руску специјалну операцију за заштиту становника Донбаса, наводи САНА.

Раније је руски војни извор потврдио да припадници Службе безбедности Украјине и обавештајне службе турског режима регрутују терористе на северу Сирије да се боре у редовима украјинских снага.

Примену најсуровијег руског оружја против пука '’Азов'’ погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА