Најновије

АМЕРИКАНЦИ ЗБУЊЕНИ ЗБОГ МОЋНОГ "КИНЏАЛА": "Није нам јасно шта су руске намере"

САД нису разумеле зашто су руске оружане снаге одлучиле да користе хиперсоничну ракету током своје инвазије на Украјину, саопштио је новинарима портпарол Пентагона Џон Кирби.

Фото: РИА

Кирби је током конференције за новинаре у уторак потврдио да је руска хиперсонична ракета испаљена барем у једном случају.

- Интересантно је да су то изабрали у нападу на фиксну грађевину. Када погледате домет хиперсоничних пројектила и релативно близак циљ, тешко је знати шта је тачно оправдање за то - рекао је Кирби, преноси ТАСС.

- Није баш јасно шта су биле њихове намере - додао је портпарол Пентагона.

Портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков раније је саопштио да су руске снаге користиле хиперсоничне ракете Кинџал за напад на велико складиште горива у области Николајев у Украјини.

Он је навео да је овај објекат главни извор горива за моторе за украјинска оклопна возила, укључена у борбена дејства на југу, наводи ТАСС.

Упркос упозорењима о опасностима јавних позива да се на територију земље доведу плаћеници и страни борци, украјинске власти инсистирају на својим акцијама, ризикујући да земљу претворе у легло терориста и убица из различитих земаља, укључујући оне САД и Велику Британију, којих је на десетине дошло у Украјину да се бори у такозваном „Интернационалном корпусу“ створеном за странце, пише сиријска државна новинска агенција САНА. Опширније о овој теми читајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА