Најновије

РУСКА ВОЈСКА ЗАУЗЕЛА ЈОШ ЈЕДАН ГРАД: Оваква је ситуација на фронту

До јутра 24. марта јединице руске армије потпуно су преузеле контролу над градом Изјум, за који су се водиле интензивне борбе.

Руска војска (Фото: Министарство одбране Русије)

Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков објавио је вест о успостављању контроле над стратешки важним градом Харковске области.

Осим тога, 23. марта увече и ноћи 24. марта, војна постројења украјинских оружаних снага нападнута су високо прецизним оружјем великог домета са мора и из ваздуха.

Као резултат удара, уништено је 13 лансера противваздушних ракетних система, укључујући девет С-300 и четири Бук-М1 у насељу Даниловка, јужно од Кијева, штаб формације и складиште ракетног и артиљеријског наоружања у насељу Бахмут, као и привремено место положаја националистичког батаљона у граду Лисичанску.

Оперативно-тактичка и војна авијација погодила је преко ноћи 60 украјинских војних објеката.

Међу њима су: два командна места, два вишецевна ракетна система, четири складишта муниције, 47 подручја акумулације наоружања и војне опреме Оружаних снага Украјине. Руски ПВО системи уништили су 2 украјинске беспилотне летелице у областима градова Стараја Марковка и Харков.

Како изгледа чишћење Мариупоља. погледајте ОВДЕ.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА