Најновије

РОМАН АБРАМОВИЧ ПРЕДАО ПУТИНУ ПАПИР ОД ЗЕЛЕНСКОГ: Руком исписани ускови за мир

Бизнисмен Роман Абрамович, који је учествовао у организовању преговора Москве и Кијева, предао је руском председнику Владимиру Путину ноту украјинског председника Владимира Зеленског, пише Тајмс.

Роман Абрамович (Фото: РИА Новости)

Напомиње се да је након састанка са украјинским председником Абрамович одлетео у Москву да види руског лидера и уручи му руком писану белешку Зеленског у којој је изнео став Украјине о условима мировног споразума. Потом се, како наводи лист, бизнисмен вратио у Истанбул, где је контактирао посланика Врховне раде Рустема Умерова, преговарача из Кијева.

Раније је Фајненшел тајмс, позивајући се на изворе, јавио да је Путин лично одобрио Абрамовичево учешће у организовању разговора. Наводно је бизнисмен имао састанке са низом потенцијалних посредника, укључујући бившег немачког канцелара Герхарда Шредера. Разговарао је и са шефом руске делегације Владимиром Мединским.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио је 24. марта да је руски милијардер умешан у почетну фазу организовања преговора између две земље. Он је додао да су у процес тренутно укључени преговарачки тимови.

Преговори Москве и Кијева почели су 27. фебруара, три дана након почетка руске специјалне операције на територији Украјине.

О најављеном референдуму о војној неутралности Украјине прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА