Најновије

Вацић: Забранићу рад страним медијским агентурама

Кандидат за председника Србије Миша Вацић који на изборе излази под слоганом „Да Србија поново постане велика“ каже да ће се као председник земље залагати за забрану рада свих страних медија који имају информативни програм.

Вацић каже да Србија нема своје информативне медије, телевизије и новине, у другим државам па не види разлог зашто би Американци, Британци или Немци требало да имају своје телевизије у Србији.

„У доба хибридних ратова медији су јако ефикасно оружје против суверених држава и њиховог становиштва. Не видим разлог зашто би дозвољавали страним државама, поготовом онима који су независно Косово и Метохију или против других интереса Србије, да креирају став наше јавности. Свим тим медијима треба забранити рад, односно забранити им да имају информативне програме – каже Вацић.

Он даље наводи да би требало ускладити законодавство да би Влада Србије могла да забрани интернет и кабловским оператерима да преносе садржаје који предсстављају ризих по безбедност земље.

„Ово није питање цензуре већ питање националне безбедности. Србија мора бити заштићена од непријатељског инфомационог напада“, рекао је Вацић.

Миша Вацић каже да је тренутна информациона ситуација неповољна по Србију јер су предходне власти дозволиле уплив страних агентура у медије и у кабловску дистрибуцију, али да се ситуација може уредити законима и спречити даље штетно деловање.

„Имамо телевизије које нису у Србији регистроване као медији, већ су регистроване компаније у уностранству које на тај начин избегавају српско законодавство, али и српски порески систем. Ако ја будем председник то неће бити могуће“, рекао је он.

Он је рекао да је овај његов став у складу са европским принципима јер сви смо сведоци како ЕУ сада делује према руским медијима током кризе у Украјини.

„Нико неће моћи да ми каже да кршим било какве демократске принципе јер ово су управо принципи ЕУ. Европска унија је и пре почетка нове ескалације кризе у Украјини забранили руске телевизијске канале, блокирали руске новинске сајтове и фактички спречили своје грађане да се информишу. Ако ЕУ и САД имају право да штите свој медијски простор, Србија такође има право да штити свој и ограничи рад страним непријатељским мединима“, закључио је Вацић.

Руси праве нову платну јединицу за пријатељске земље, а више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА