Најновије

OФАНЗИВА СЕ НАСТАВЉА: Снаге ДНР и Русије ослободиле још једно насеље и прешле реку, Украјинци имају тешке губитке (ВИДЕО)

Руске оружане снаге су ослободиле још једно насеље у Доњецкој Народној Републици, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

„Јединице Оружаних снага Руске Федерације, настављајући офанзивна дејства, преузеле су пуну контролу над насељем Золотаја Нива, прешле реку Кашлагач и осигурале се на повољној линији. Напредовање током протеклог дана је било шест километара“, рекао је Конашенков.

Он је појаснио да је ликвидирано до 60 припадника украјинске војске, два тенка, четири борбена возила пешадије, као и девет возила различите намене.

Осим тога, током ноћи руске ваздушне снаге уништиле су 52 војна објекта Украјине, наставио је Конашенков.

„Међу њима: четири командна места, један противваздушни ракетни систем С-300 јужно од насеља Изјум и један Бук-М1 у рејону Курахова, два вишецевна ракетна система, једно складиште муниције и ракетног и артиљеријског наоружања, два складишта горива и мазива и 38 упоришта и подручја концентрације војне технике“, рекао је он.

Руске снаге противваздушне одбране обориле су 18 украјинских беспилотних летелица у току дана, укључујући и један "Баирактар" ТБ2.

"Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништено је 124 авиона и 77 хеликоптера, 216 противваздушних ракетних система, 341 беспилотна летелица, 1815 тенкова и других оклопних борбених возила, 195 вишецевних ракетних система, 762 оруђа артиљерије, као и 1689 јединица специјалних војних возила", додао је Конашенков.

Поред тога, трупе ЛНР-а, након што су завршиле чишћење од милитаната насеље Житловка, кренуле су напред пет километара и боре се на периферији насеља Кременнаја. 

Позната украјинска снајперисткиња убијена је у Мариупољу. Узнемирујући снимак погледајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА