Најновије

РУСИ САЗНАЛИ: Американци се спремају да пошаљу терористе Исламске државе у Украјину!

НАТО се спрема да пошаље терористе обучене у Сирији да се боре против руских снага у Украјини, упозорила је данас Руска спољна обавештајна служба.

Фото: Јутјуб

Према обавештајној служби, „терористи“ су обучавани у америчком гарнизону Ал Танф на југоистоку Сирије. Служба је упозорила да САД настављају да формирају нове „терористичке јединице“ на Блиском истоку и у Африци како би их послале у Украјину преко Пољске.

Око 200 америчких војника тренутно је распоређено у Ал Танфу. Гарнизон, који је основан 2016. године, такође је домаћин више стотина сиријских бораца које подржавају САД. Неки од ових бораца су наводно повезани са Исламском државом.

Штавише, САД одржавају одређени број М142 високо покретних артиљеријских ракетних система (ХИМАРС) у гарнизону. Ови системи могу бити наоружани тактичким балистичким ракетама MGM-140 ATACMS домета од 300 километара.

Коалиција коју предводе САД одржава зону забране летова од 55 километара око гарнизона Ал Танф. Упркос томе, руске Ваздушно-космичке снаге, које делују из ваздухопловне базе Хмеимим на сиријској обали, редовно изводе извиђачке летове изнад тог подручја.

Последњи руски извиђачки налет изнад Ал-Танфа био је 20. фебруара, четири дана пре почетка руске специјалне војне операције у Украјини.

Упозорење Руске спољне ообавештајне службе поклопило се са извештајима о сумњивим покретима у Ал Танфу. Данас је Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону известила је да је велики амерички логистички конвој ушао у гарнизон из Јордана. Борци у гарнизону које подржава САД стављени су у стање високе приправности.

САД можда нису једина страна која покушава да усмери милитанте из Сирије у Украјину. Неколико недавних извештаја открило је планове за слање сиријских милитаната које подржава Турска да се боре против руских снага у земљи.

Оружане снаге Украјине гађале су штаб специјалног одреда Азов у ​​Мариупољу тактичким ракетним системом Точка-У, а више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА