Најновије

КРИВОКАПИЋ: Не избегавам увођење санкција према Русији

Премијер Здравко Кривокапић је гостујући у емисији Оквир на Јавном сервису Црне Горе изјавио да не избегава увођење санкција Русији и поручио да се територијални интегритет Украјине мора сачувати.

Здравко Кривокапић (Фото: Влада ЦГ)

- Територијални интегритет и суверенитет у овом случају Украјијне, немам око тога дилеме, он се мора сачувати. Независност једне државе је нешто што нема дилему, и не може се третирати другачије. Читавог живота сам учио да ако постоји оправдање за неки рат, то је одбрамбени рат- казао је Кривокапић.

Он је истакао да се министар спољних послова Ђорђе Радуловић непријстојно понашао према њему на седници Владе претпрошлог четвртка када се расправљало о начину на који ће се увести санкције Руској Федерацији.

- Упозорио сам га на тој седници да изађе, а ако неће, ја ћу. Пошто није хтео, ја сам напустио седницу - подвукао је Кривокапић.

Кривокапић се како каже консултовао са правницима и навео је да је одлука о формирању Кординационог тела за рестриктивне мере према Руској Федерацији најбољи одговор поводом дешавања у Украјини.

Премијер Црне Горе је казао да су претеће поруке које су упућене на адресе Владе, других институција део хибридног рата који се против Црне Горе води већ дуже време и у ком учествују поједине земље из иностранства уз сарадњу са домаћим политичким снагама, не наводећи о коме је реч.

Он је оценио да постоји одређени безбедносни ризик, али да грађани не треба да паниче и да институције раде на отклањању евентуалних претњи.

– У питању су смишљене акције у циљу стварања панике, али да грађани не треба да подлежу паници. Разговарао сам са директором АНБ, одређених сазнања имамо, а јавност ће бити благовремено упозната- казао је премијер ЦГ.

На молбу уредника емисије „Оквир“, Зорана Лековића, с обзиром да се не осећа најбоље, интервју је прекинут.

- Опростите, не осећам се најбоље. Нисам у ситуацији да завршим интервју - рекао је Лековић.

Може ли рат из Украјине да се прелије на Црну Гору, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА