Најновије

НОВА РУСКА ОФАНЗИВА НА ДОНБАС ВЕЋ ПОЧЕЛА? Украјински званичник тврди да неће бити исто као 24. фебруара

Најновија руска офанзива у региону Донбас на истоку Украјине већ је почела, изјавио је данас високи украјински званичник и упозорио да Русија наставља да групише своје снаге на том подручју.

Фото: mil.ru

Вадим Денишенко, саветник министра унутрашњих послова Украјине, изјавио је на националној телевизији да је "велика офанзива (на истоку Украјине) већ почела".

- Морамо да схватимо да се неће поновити 24. фебруар, када су почели први ваздушни удари и експлозије и када смо само констатовали да је рат почео. У Донбасу је покренута велика офанзива - рекао је Денишенко, преноси CNN.

Украјински и западни званичници тврде да су последњих дана имали увид у покрете руских трупа у Донбасу након великих неуспеха Москве у настојању да заузме Кијев.

- Руси гомилају своје снаге. Они настављају да распоређују своје трупе и опрему у области Доњецка и Луганска. Генерално, можемо рећи да је офанзива већ почела - рекао је Денишенко и потврдио да је током претходне ноћи било експлозија у Дњепропетровској области, као и да је настављено гранатирање Харкова, другог по величини града у Украјини.

Серхи Хаидаи, шеф украјинске регионалне војне администрације у Луганску, рекао је да украјинске власти организују "појачану евакуацију" из Донбаса и додао да је за данас планирано још возова за евакуацију из Луганска и Доњецка.

Руски министар одбране објавио да су руски командоси у Украјини убили команданта неонацистичке групе Сектор Тараса Бобанича. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА