Најновије

КАТАСТРОФАЛНА НОЋ ЗА УКРАЈИНЦЕ: Руске ракетне снаге и артиљерија уништиле 811 објеката нациста током ноћи!

Руске ракетне снаге и артиљерија током ноћи су уништиле 811 објеката противника, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

Фото: Public

Како се наводи, међу њима су 43 командна места украјинских снага, осам конвоја са горивом за војну технику, као и 760 места где су концентрисане противничке снаге.

Руска средства ПВО оборила су украјински авион Су-25 јужно од места Изјума.

Оперативно-тактичка авијација Русије током ноћи је уништила 67 положаја са људством и техником украјинске војске.

Такође се наводи да су уништени производни погони фабрике за оклопна возила у Кијеву и погони за ремонт војне технике у Николајеву. Коришћено је оружје високе прецизности дугог домета ваздушног базирања, прецизира Конашенков.

Оружане снаге Русије су помоћу ракета велике прецизности ваздушног базирања током специјалне операције уништиле 16 противничких објеката.

Од почетка специјалне војне операције у Украјини уништена су укупно 133 авиона, 458 беспилотних летелица, 246 противавионских ракетних система, 2.246 тенкова и других оклопних возила, 981 оруђе пољске артиљерије и минобацач, 2.146 специјалних војних возила.

Испод фабрике Азовстаљ у Маријупољу постоји подземни град, а неке зграде су пројектоване тако да издрже нуклеарни удар, изјавио је саветник премијера самопроглашен Доњецке народне републике Јан Гагин. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА