Најновије

АМЕРИЧКИ СЕНАТОРИ ПОРУЧУЈУ ВУЧИЋУ: Разумемо историјске односе Србије и Русије, али...

Вашингтон разуме историјске односе Србије и Русије, али се нада да ће Србија заједно са осталим демократским земљама учествовати у партнерству да се заустави „ничим изазвана инвазија” Русије на Украјину, изјавио је данас у Београду амерички сенатор Одбора за спољне послове Крис Марфи, пренео је Танјуг.

Србија, САД и Украјина (Илустрација: Правда)

Марфи се са још двоје америчких сенатора Џин Шејхин и Томом Тилисом састао са председником Србије Александром Вучићем, а како је пренео новинарима важно је да све демократске земље Европе пошаљу јасну поруку Русији да рат мора да се заустави, као и да је позову на одговорност.

Марфи је рекао да је циљ њиховог доласка у Београд да се потврде билатерални односи Србије и САД за које каже да су веома важни.

Како је пренео новинарима у амбасади САД, на састанку са Вучићем сенатори су изразили наду да ће економски и политички односи две земље бити још јачи.

„Пренели смо и схватање о важном тренутку у којем се свет суочава са инвазијом Русије на Украјину и грубом кршењу норми и надамо се да ћемо сви учествовати у партнерству како би ову ничим изазвану инвазију Москве зауставили”, рекао је Марфи.

Сенаторка Џин Шахин је изразила наду да ће све демократске земље Европе бити заједно у супротстављању ономе што се дешава у, како је рекла, ничим изазваном рату у Украјини.

Шахин је рекла да је једна од тема састанка била и санкције Русији, те да ће Србија и САД о томе наставити да разговарају.

Сенатори су нагасили да Србија ако себе види на европском путу политику мора да усклади са ЕУ.

О могућности ескалације на КиМ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА