Најновије

"Неонацистима" у Азовстаљу није остало још много

Председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин рекао је да украјинским националистима који се забарикадирали на територији фабрике "Азовстаљ" у Мариупољу "није још много остало".

- Ситуација у Мариупољу је и даље компликована, посебно у "Азовстаљу". Тамо су и даље неонацисти, и неће бити јуриша на фабрику. Ипак, колико ми знамо, њима није остало још много - рекао је Пушилин.

Раније је председник Европског савета Шарл Мишел у телефонском разговору са руским лидером Владимиром Путином позвао на отварање хуманитарних коридора из Мариупоља.

Путин је напоменуо да је након ослобођења Мариупоља дато наређење да се откаже јуриш на Азовстал, а свима који положе оружје гарантован је живот.

Када је 2014. проглашена ДНР, Мариупољ је са око 450.000 становника био други по величини град у тој републици после Доњецка. Међутим, у јуну исте године, украјинске снаге безбедности су повратиле контролу над њим.

Заменик команданта батаљона Восток ДНР Александар Семјонов је 7. марта 2022. рекао да је град опкољен и да је почело чишћење одређених области.

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу је известио председника Путина да је Мариупољ ослобођен 21. априла. Путин је тада наредио да се откаже јуриш на "Азовстаљ", али да се створи обруч око челичане тако да "ни мува не може да пролети".

Драматичну прогнозу Централне банке Немачке о последицама санкција Русији погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА