Најновије

ДУГАЧАК СПИСАК: Руси објавили данашње резултате са фронта!

Руске трупе напале су украјинске војне објекте, рекао је портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков на брифингу.

Фото: РИА

„Током дана 32 украјинска војна објекта погођена су високо прецизним ракетама Ваздушно-космичких снага Русије. Међу њима: 20 подручја концентрације људства и украјинске војне технике, четири складишта ракетног и артиљеријског наоружања у областима Славјанска и Дружковке Доњецке Народне Републике, командно-посматрачничко место 105. батаљона територијалне одбране, као и два артиљеријске батерије.

Оперативно-тактичка и војна авијација Ваздушно-космичких снага Русије погодила је 33 војна објекта Украјине, укључујући 23 подручја концентрације људства и војне технике непријатеља. Као резултат удара, уништено је до 200 нациста и више од 40 оклопних возила, артиљеријских оруђа и возила. Уништени су и противваздушни ракетни систем „Бук-М1“ у региону Славјанска и три складишта муниције и горива у областима Волноје Поле и Червоное.

Ракетне трупе и артиљерија извршили су 100 ватрених мисија током дана. Погођено: 5 командних места украјинских трупа, 81 зона концентрације непријатељске људства и војне технике, као и 8 артиљеријских батерија.

Уништене су две инсталације вишецевних ракетних система код насеља Березовка, као и противваздушни ракетни систем Бук-М1 код насеља Комар. Руски ПВО системи оборили су 6 украјинских беспилотних летелица у областима насеља Бражковка, Колесниковка, Комисаровка, Козинка, Лозоваја и Лењина.

На руским друштвеним мрежама објављен је снимак дејства ТОС-1 који можете погледати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА