Најновије

КРВАВА НОЋ ЗА УКРАЈИНЦЕ: Руси синоћ извршили 573 артиљеријска задатка - ово су резултати!

Руска војска наставља специјалну војну операцију у Украјини. Ажурне информације о решеним задацима током протеклог дана налазе се на јутарњем брифингу Министарства одбране Русије.

Фото: Јутјуб

Високопрецизне ракете великог домета морског базирања „Калибар“ на територији Запорожског комбината алуминијума уништиле су хангаре са великом серијом страног наоружања и муниције коју су за украјинске трупе испоручиле САД и европске земље.

Оперативно-тактичка и војна авијација Ваздушно-космичких снага Русије погодила је током ноћи 59 украјинских војних објеката. Међу њима: 50 подручја концентрације људства и украјинске војне технике, четири складишта наоружања и муниције у рејонима насеља. Цхервоное, Долгенкое, Пашково и Веселоје, као и противваздушни ракетни систем Бук-М1 у региону Славјанска.

Као резултат удара уништено је више од 120 нациста и 35 оклопних возила и возила.

Ракетне трупе и артиљерија су током ноћи извршиле 573 ватрена задатка. Погођено: 432 подручја концентрације људства и војне технике непријатеља, 67 артиљеријских положаја, две батерије вишецевних ракетних система, као и седам складишта муниције.

Руски ПВО системи оборили су 18 украјинских беспилотних летелица у областима н. Александровка, Балаклеја, Брјанка, Запорожје, Изјум, Капитоловка, Перемога, Петровка, Попаснаја, Пролетарское, Трудољубовка, укључујући два беспилотна летелица Баирактар-ТБ2 у области стр Калесниковка и Красни Лиман. Осим тога, преко н. село Иљичевка оборена украјинска тактичка ракета „Точка-У“.

Укупно је од почетка специјалне војне операције уништено: 141 авион, 110 хеликоптера, 607 беспилотних летелица, 273 противваздушна ракетна система, 2596 тенкова и других оклопних борбених возила, 296 вишецевних ракетних бацача, 1134 пољских артиљеријских топова и минобацача, као и 2413 јединица специјалних војних возила.

Лидер руске републике Чеченије Рамзан Кадиров понудио је награду од милион долара за информације о томе где се налази "батаљон шеика Мансура и Дудајева“, за који тврди да помаже украјинским снагама у сукобу са Русијом. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА