Најновије

ПОСЛЕ 10 ГОДИНА: Београд - студентска престоница Европе

Студентска организација ”ESTIEM LG Belgrade”, при Факултету организационих наука, биће домаћин пројекта ”Council Meeting powered by Data Tech International” од 2. до 9. маја у српској престоници.

ESTIEM је европска мрежа студената индустријског инжењерства и менаџмента, коју чине 76 локалних група од Анкаре до Стокхолма. После 10 година, локална група у Београду окупиће преко 300 учесника из чак 26 различитих држава Европе.

Пројекат ”Council Meeting” је генерална скупштина организације на којој ће делегати дискутовати о развоју ЕСТИЕМ-а. Поред тога, студенти ће учествовати у тренинзима и радионицама, које ће их повезати на регионалном нивоу. Дневне активности пројекта ће се одржати у Културном центру Београд, Центру за културу ,,Влада Дивљан” и на Факултету организационих наука.

Свечано отварање 2. маја ће обележити студентски дефиле заставама од Славије до Савског трга. После говора добродошлице, учесници ће уживати у музичко-сценском перформансу на платоу код споменика Стефану Немањи.

Упознавање Београда и промоција Србије 

Организациони тим од 76 студената месецима вредно ради како би представили Србију у најбољем светлу. Учесници ће видети знаменитости Београда кроз вођену туру престоницом, крстарење Дунавом, али и доживети чувени ноћни провод у Београду.

Такође, у неизоставној кафанској вечери, инострани студенти ће упознати српски дух кроз боемске песме и атмосферу.

Упознавање Европе кроз храну и пиће

У оквиру интернационалне вечери, учесници ће донети храну и пиће карактеристичне за свој град и државу. Студенти ће окусити Европу кроз дегустацију вина из Порта, чоколаде из Белгије, сира из Италије и специјалитета осталих држава. Најразноврснији биће сто са традиционалном српском храном.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА