Најновије

СТРАШНА НОЋ СРБИНА: Алексеј Покушевски трипл-даблом разнео најбољи тим НБА лиге (ВИДЕО)

Кошаркаши Оклахоме победили су ноћас Финикс са 117:96, уз први трипл-дабл у НБА лиги српског кошаркаша Алексеја Покушевског.

Фото: Јутјуб

Покушевски је утакмицу завршио са 17 поена, 12 асистенција и 10 скокова, а имао је и по једну украдену лопту и блокаду. Оливије Сар постигао је 24 поена уз шест скокова, а Арон Вигинс 17 поена, шест скокова и четири асистенције за победнички тим.

Успео је један од најмлађих играча у НБА лиги да стигне и до трипл-дабла, првог у каријери, на крају друге сезоне у лиги. Да све буде утолико импресивније, ово је урадио иако је пре сусрета имао велике проблеме са здрављем. Све је потврдио тренер Мајк Дагнолт.

- Имао је симптоме који су личили на грип, успео је да се отресе тога раније. Притискали су га да игра на позицији плејмејкера, али када је успео да се подесио био је веома добар. Радио је све данас, чак и дефанзивно. Био је веома, веома добар.

Без најбољег стрелца Девина Букера, Финикс је шутирао за три поена само 18,4 одсто (7/38), најлошије у сезони. Најефикаснији у тој екипи био је Мајкл Бриџис са 18 поена, Камерон Џонсон постигао је 14, а Крис Пол 11 поена уз девет асистенција.

Кошаркаши Филаделфије победили су Кливленд са 112:108 и пласирали се у плеј-оф. Филаделфију је предводио Џоел Ембид са 44 поена, 17 скокова, пет блокада и три асистенције. Џејмс Харден остварио је трипл-дабл учинак од 21 поена, 10 скокова и 10 асистенција, а Тобајас Харис и Тајрис Макси додали су по 11 поена.

У екипи Кливленда Даријус Гарланд био је најефикаснији са 23 поена, а Карис Леверт и Ламар Стивенс додали су по 18.

Кошаркаши Мајамија победили су Торонто са 114:109 и задржали прво место на Истоку пред плеј-оф. Макс Струс постигао је свих 23 поена за Мајами у другом полувремену, Виктор Оладипо утакмицу је завршио са 21 поеном, а Тајлер Хиро са 18 поена, девет скокова и осам асистенција.

Бем Адебајо победи је допринео са 16 поена и девет скокова, а Кајл Лаури са 16 поена и 10 асистенција. После четврте узастопне победе Мајами је први на Истоку са две утакмице испред Бостона, три меча пре краја регуларног дела.

Торонто је претрпео први пораз у последњих шест утакмица, а најефикаснији су били Фред Ванвлит са 29 поена, осам скокова и пет асистенција и Паскал Сјакам са 29 поена и седам асистенција.

У осталим утакмицама Њујорк је победио Орландо са 118:88 и нанео му шести узастопни пораз, а Сан Антонио је победио Портланд са 113:92 и задржао шансе за пласман у доигравање.

Минесота је била боља од Хјустона 139:132, а Детроит је победио Индијану са 121:117 и остварио трећу узастопну победу. Њу Ореланс је изгубио од Лос Анђелес клиперса са 100:119 и пропустио прилику да се пласира у плеј-ин.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА