Најновије

ЧЕСТИТАМО НАРОДЕ: Парламент Србије без Луке Кебаре и Србислава Филиповића

Судећи према последњим подацима Републичке изборне комисије по којима ће Српска напредна странка имати 120 посланичких мандата у скупштинским клупама неће бити места за напредњачке ударне песнице, чији је основни задатак последњих година био да блате опозицију, новинаре, глумце, писце. Правећи изборну листу, напредњаци су се очигледно прерачунали, верујући да ће поновити успех из 2020. године када су освијили 188 мандата, па су тако људе на које иначе рачунају ставили у другу половину листе.

Фото: Твитер принтскрин

Чак и да све нестраначке личности и будући чланови владе врате посланичке мандате, у скупштину поново неће моћи Србислав Филиповић, који се винуо у свет напредњачких звезда изјавом да је” Драган Ђилас највећи лопов, бедник, али и вођа криминалних кланова чији је циљ убиство председника Србије”.

Судећи по 143. месту на изборној листи у посланичке клупе неће ни Адам Шукало, човек кога је опозиција почетком фебруара оптужила да “увози бираче из Републике српске у Београд. Он је то негирао прозивајући опозицију да ради за потребе страног фактора, критикујући чак и владику Григорија да дели српски народ подршком Владети Јанковићу за градоначелника Београда.

Осим Шукала, уколико напредњаци буду поштовали редослед на изборној листи, у скупштинске клупе, након неколико узастопних мандата, неће моћи ни Владимир Маринковић, некада потпредседник Расима Љајића у СДПС. Од пре неколико година Маринковић је члан Стпске напредне странке и тада не престају његови хвалоспеви “вођи”, тако да је у једном тренутку Вучића упоредио са Миланом Стојадиновићем у Краљевини Југославији.

У скупштинским клупама неће бити места ни за Ђорђа Дабића, тридесетједногодишњег правника из Чајетине, власника ланца пекара „Оклагија“ на општинама Врачар и Стари град у Београду, регрутованог у “Академији будућих лидера”напредњака”. Неће бити места ни за Дејана Кесара, али ни за дугогодишњег про-НАТО напредњака Драгана Шормаза.

Судећи по 161. месту на изборној листи СНС, у скупштинске клупе неће ни млади лав Лука Кебара, који је такођ изданак партијске Академије за младе лидере. Његова обраћања у прошлом сазиву парламента, чак и оно обраћање на кинеском језику изазивало је “трансфер блама”, згранутост и бројне подсмехе на друштвеним мрежама. Овај млади напредњачки кадар у додваравању лидеру СНС отишао је толико далеко да је у једном тренутку оптужио Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бориса Тадића за дефицит тоалета и ве-це папира у Србији. Свако излагање иначе је завршавао речима – живео Александар Вучић, живела Српска напредна странка, живела Србија.

Места у скупштинским клупама, судећи по садашњем распореду снага неће бити ни за Ђорђа Тодоровића, који се додуше у изборној ноћи појавио тик иза свог лидера Александра Вучића. Последњих месеци он је био и чести учесник дебате ”Реч на реч“ РТС-а, у којим се по правилу бавио Мариником Тепић и Драганом Ђиласом, називајући их редовно антиваксерима.

Грађани Србије ипак ће моћи и даље да слушају Небојшу Бакарца, Лава Григорија Пајкића, али и доктора за увреде Марка Атлагића. Српска напредна странка несумњиво ће за све кадрове, који су испали из посланичке комбинације, наћи ухлебљење у неким државним институцијама и јавним предузећима, али их бар у парламенту неће бити за извесно време.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА