Најновије

ВОЈСКА ДНР ОБЈАВИЛА: Активне борбе у Мариупољу су завршене

Активна непријатељства на улицама Мариупоља су завршена, скоро цела територија града је очишћена од украјинских наоружаних екстремиста. Остаје да се избаце делови формација екстремиста са територије железаре ''Азовстаљ'' и из луке, рекао је портпадол Народне милиције ДНР Едуард Басурин.,

ДНР (Илустрација: Правда)

„У центру града главне битке су завршене“, казао је он.

Басурин је раније саопштио колико је украјинских екстремиста остало у Мариупољу. „Око 3.000 украјинских милитаната остаје у граду, не рачунајући помоћнике добровољце међу становницима Мариупоља, који су сигурни“, рекао је Басурин новинарима.

Такође, јуче се сазнало да је Константин Ивашченко, бивши директор '’Азовмаша'’ и одборник Градског већа, именован за новог градоначелника Мариупоља.

Истовремено, Министарство одбране Русије потврдило је податке о потпуном ослобађању села Сладкоје, које се налази југозападно од Доњецка. Руска војска и НМ ДНР настављају успешну офанзиву на украјинске положаје. Руски војни репортер Александар Коц рекао је да ће након потпуног ослобођења Мариупоља јужна група руских трупа кренути ка северу бивше Доњецке области да се повеже са северном групом код града Славјанска.

Скандал Зеленског и припадника '’Азова'’ погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА