Најновије

НОВИ КОМАНДАНТ РУСКЕ АРМИЈЕ У УКРАЈИНИ? Ветеран из Сирије који је згазио ИД, спрема се велика операција у Доњецку

Русија је реорганизовала команду над својим операцијама у Украјини, и јединицама ће сада командовати генерал Александар Дворников, који има велико искуство у борбеним операцијама у Сирији, тврди Би-Би-Си.

Фото: Јутјуб

Од септембра 2015. до јуна 2016. године Дворников је био командант групације Оружаних снага Руске Федерације у Сиријској Арапској Републици. За време његовог командовања, авиони Ваздушно-космичких снага Русије извршили су више од 9 хиљада летова, лансирали крстареће ракете из Каспијског мора, уништили више од 200 постројења за производњу и прераду нафте милитаната.

Уз помоћ руске авијације, ослобођено је више од 400 насеља и 10.000 квадратних километара сиријске територије. Ослобођена је Палмира, изведена је офанзива на истоку Алепа, офанзива на Латакију, битка за Шеик Мискин и Деир ез-Зор.

За исказану храброст и херојство у вршењу војне дужности 2016. године одликован је звањем Хероја Руске Федерације. Председник Русије Владимир Путин је 17. марта 2016. године уручио генерал-пуковнику Александру Дворникову златну звезду Хероја Руске Федерације.

Русија је фокус са Кијева пребацила на исток земље, у Доњецку област, где је у току опкољавање велике борбене групе украјинских војника, којима прети потпуно уништење.

Амерички војни аналитичар, Скот Ритер, је изнео своју оцену деловања украјинске и руске војске. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА