Најновије

КИНА ОДГОВОРИЛА АМЕРИЦИ: ”Држите се своје обавезе и будите опрезни”

Тајван је неотуђиви део кинеске територије, Кина ће предузети одлучне мере за заштиту свог суверенитета и интереса безбедности и позива Сједињене Државе да буду опрезне у својим изјавама и акцијама када је реч о Тајвану, изјавио је данас портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин.

Фото: pixabay.com

Коментаришући изјаву америчког председника Џозефа Бајдена да би био спреман да користи силу како би одбранио Тајван, Ванг је рекао да Пекинг позива америчку страну да се искрено придржава принципа једне Кине и три кинеско-америчка коминикеа, преноси РИА Новости.

Додао је да Кина позива САД да се држи своје обавезе да неће подржавати независност Тајвана, да буде опрезна у својим речима и поступцима када је реч о Тајвану и да, како је навео, "не шаље никакве обмањујуће сигнале сепаратистичким снагама на Тајвану".

Бајден је изјавио данас током посете Јапану да би био спреман да користи силу како би одбранио Тајван у случају кинеског напада.

Министарство одбране Русије објавило је видео-снимак рада руских деминерских јединица на разминирању експлозивних предмета на територији фабрике „Азовстаљ“ у Маријупољу који можете погледати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА