Најновије

ЈЕШИЋ СЕ ДОБРО УДОМИО У СКУПШТИНИ: Ојадио ДС, сад ће да чува наше паре!

Апсурд! Горан Јешић обрукао је Демократску странку, а сада ће бринути и о јавним финансијама.

Горан Јешић (Фото: Јутјуб)

Посланик ДС-а Горан Јешић, кога је пословни директор те странке Амир Бислими прозвао да је узео новац намењен за плате и о чијим финансијским малверзацијама је писано месецима, предложен је да буде у Одбору за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава у Скупштини Србије. Колику ће штету донети грађанима Србије засад не знамо, али оно што је сигурно јесте да је штета коју је нанео ДС-у немерљива.
Сам Јешић, међутим, у писму Главном одбору странке демантује да је узео икакав новац и тврди да се против њега води прљава кампања преко таблоида.
Политички аналитичари сагласни су да Горану Јешићу није место у једном тако озбиљном Одбору, а да је сам предлог да он буде на тој позицији једна велика брука!
- То је најгрубље непоштовање грађана Србије. У питању је прворазредни скандал - тврди за „Ало!“ аналитичар Драгомир Анђелковић. Његово мишљење дели и његов колега Бранко Радун.
- Пошто се за Јешића везују различити финансијски скандали и довођен је у везу са различитим финансијским трансакцијама, он је очигледно веома упућен у проблематику која се тиче Одбора за финансије и у неку руку је прави експерт. А можда из ДС-а нису имали никог искуснијег да предложе - саркастичан је у својој изјави политички аналитичар Радун.
Иначе, најновији скандал, чији је главни актер „финансијски експерт“ Горан Јешић, нанео је велику штету странци, а утицаће и на унутарстраначке изборе. Највећу штету претрпеће онај кандидат за лидера странке који је имао подршку потпредседника ДС-а Горана Јешића, али ће и пољуљати његове шансе да постане председник Покрајинског одбора, сазнаје „Ало!“ из извора блиских странци.
- Скандалом су шокирани сви чланови. Ово што се десило је стварно страшно. То ће првенствено штетити Демократској странци, али и оном кандидату који ужива Јешићеву подршку - казао је извор и додао да су скандалом пољуљане и Јешићеве шансе да преузме Покрајински одбор.
Политички аналитичар Дејан Вук Станковић такође оцењује да ће јучерашњи скандал пољуљати углед ДС-а. 
- Мислим да ће овај скандал нанети штету Демократској странци. Ниједан од кандидата на унутарстраначким изборима не добија, сви губе. Ствара се јако лош имиџ Демократске странке у јавности - казао је аналитичар Станковић. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА