Најновије

ДОК МУ ВОЈНИЦИ ГИНУ У МАРИУПОЉУ, ЗЕЛЕНСКИ НАГРАЂУЈЕ ПСЕ: Не чује вапаје из ''Азовстаља'' (ВИДЕО)

Док остаци казненог пука ''Азов'' и Оружаних снага Украјине гину на ''Азовстаљу'', вапећи за помоћ, украјински председник Владимир Зеленски награђује псе.

Пас Патрон (Фото: Јутјуб)

Из опкољене железаре '’Азовстаљ'’ у Мариупољу свакодневно стижу нове видео поруке за председника Украјине и Оружане снаге Украјине, у којима се они моле да помогну заробљеним остацима пука '’Азов'’ и украјинске војске. Мора се напоменути да залихе хране у тој фабрици нису неограничене, а сваки покушај пробоја је узалудан, с обзиром да се око '’Азовстаља'’ налазе спремне савезничке снаге Русије и ДНР.

Зеленски и његова администрација су више пута изјављивали да је избављење '’Азова'’ и остатака украјинских војника практично немогуће, што је изазвало негодовање многих припадника Оружаних снага Украјине.

За то време, током посете канадског премијера Џастина Трудоа, Зеленски је доделио медаљу псу по имену Патрон, који је међу украјинским војницима постао маскота.

Пас Патрон је помоћник украјинских деминера и пиротехничара, и помаже да се пронађу неексплодиране експлозивне направе, а такође помаже и у проналажењу људи под рушевинама.

Како Бајден наоружава Чечене, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА