Најновије

СТОТИНЕ УКРАЈИНСКИХ ПОЛИЦАЈАЦА ПРЕЛАЗЕ У ДНР: Почињу да заводе ред (ВИДЕО)

Украјински полицајци који су остали на територијама Доњецке Народне Републике ослобођене током специјалне операције изражавају жељу да служе у органима унутрашњих послова ДНР, у Центру за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Доњецке Народне Републике, саопштено је у Центру за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Доњецке Народне Републике, преноси Рускаја Весна.

Полиција (Фото: МУП ДНР)

Док челници МУП-а Украјине у Доњецкој области настављају да се селе из града у град, кријући се од правде, већина украјинских полицајаца остала је код куће и не жури да следи надређене, наводи се у саопштењу.

'’Стотине полицајаца желе да наставе да служе у својим родним градовима и неће постати монета за преговарање за своје бивше шефове. Након враћања законске власти, украјински полицајци који нису умешани у злочине над народом Донбаса имаће прилику да наставе службу у органима унутрашњих послова Републике'’, речено је у МУП-у ДНР.

У Мариупољу, бивши украјински полицајци, који добро познају град и успоставили контакте са локалним становништвом, одмах приону на посао. Бивши службеници МУП-а Украјине у Доњецкој области обављају послове заштите јавног реда и обезбеђивања легитимних права и интереса грађана.

Руководство Министарства унутрашњих послова Доњецке Народне Републике констатовало је савестан однос полицајаца Мариупоља према обављању својих дужности.

'’Министарство унутрашњих послова ДНР позива запослене у органима унутрашњих послова Украјине који служе на привремено окупираним територијама Републике да не поштују криминална наређења руководства. Украјински полицајци треба да обезбеде ред и мир и евакуацију грађана у зони борбених дејстава, да пруже било какву помоћ становништву. Поред тога, потребно је сачувати оружје, возила, базе података и документацију.

Руководство Министарства унутрашњих послова ДНР захтева од начелника Главне управе националне полиције у Доњецкој области на свим нивоима да не издају злочиначка наређења својим подређенима.

Свим украјинским полицајцима који се нису укаљали злочинима над цивилима у Донбасу дата је могућност да наставе да служе за добробит својих суграђана'’, поручује МУП ДНР.

О смртној казни за стране плаћенике у ДНР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА