Најновије

ВЕСИЋ: Увек смо интересе партије стављали испред државе (ВИДЕО)

Многима је неопажено прошао лапсус заменика градоначелника Београда Горана Весића када је након завршених избора гостовао у емисији Усијање телевизије Курир.

Горан Весић (Фото: Јутјуб)

Избори су завршени као да се никада нису ни одржали, а сви најбитнији органи власти осим председника Републике се налазе у техничком мандату.

Расплет своје судбине са зебњом очекује и најомраженији градски функционер у модерној историји Београда, човек који је успео да помири идеолошке полове који су се приближили у презиру према још актуелном заменику градоначелника.

На Јутјуб страници Уједињени народ Србије (УНС) објављен је исечак из поменуте емисије у којој Весић прави лапсус када говори о државотворној политици своје Српске напредне странке и њеног председника Александра Вучића. А да ли је ово заиста лапсус или чиста подсвест која избија на мрачну површину?

- Политика коју води Александар Вучић и Српска напредна странка је државотворна политика и ми смо увек интересе наше партије стављали испред интереса државе - рекао је Весић пре два месеца у интервјуу за Курир ТВ.

Док се чека нови сазив Скупштине, као и избор нове Владе Србије, ни Београд још увек нема јасну слику шта га чека у наредне четири године.

Хоће ли Београд и даље бити у Весићевој немилости или ће опозиција имати снаге и могућности да у Скупштини града преко великог броја одборника артикулише улично незадовољство спречавајући једноумље и самовољу власти, те осветљавајући корупцију и криминал?

Весић је синоним за све лоше ствари у Београду. Успео је да уђе чак и у свакодневни говор где се његово презиме може чути у најпогрднијем маниру чак и за ствари за које можда објективно и не може бити одговоран и крив.

Та "романса" Београђана и Весића можда се ипак ближи коначном крају, пише Луфтика.

Ипак, оваквих изјава се увек ваља подсетити јер је је чињеница да се партијска књижица у нашој земљи цени много више него припадност нацији, више него пасош Србије. У партократској држави зна се ко има предност, тако да речи Горана Весића и нису нарочита грешка. Нарочито што ни сам није исправио изречено. Чини се да је мисао дошла сасвим природно.

Да не буде да се ради о некаквој монтажи, мудре речи Весића можете погледати на 11:30:

Ауторски текст Александра Боцан-Харченка прочитајте ОВДЕ.

Извор: Луфтика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА