Најновије

ОГЛАСИО СЕ ГЕНЕРАЛШТАБ ВОЈСКЕ УКРАЈИНЕ: Непријатељ се учврстио на периферији и јуриша...

Генералштаб Украјине је у јутарњем извештају 11. јуна известио о дешавањима на фронту.

Фото: Јутјуб

"Непријатељ је јуришао дуж линије Пасек-Богородичње на десној обали Северског Доњеца. У Богородичњу је успешан, покушава да се учврсти на северозападној периферији села", наводи се у извештају.
"У области Луганска, напредујући од Новотошковског, непријатељ се учврстио на северној периферији Орехова. Ово је насеље у близини аутопута за Лисичанск и источно од групације АПУ у Горском и Золоту (западно од њега је јуриш на Врубовку).

Јуриш на Северодоњецк се наставља.

У Харковском правцу, главни напори непријатеља су усмерени на одбрану и спречавање даљег напредовања наших трупа до државне границе. У лиманском правцу, непријатељ је прегруписао трупе и допунио залихе муниције и горива у припреми за офанзиву на Славјанск.

У правцима Авдијевке, Курахива, Новопавлова и Запорожја, непријатељ активно користи авионима и артиљеријом да веже наше трупе и спречи пребацивање резерви на друге правце", наводи се, између осталог на Фејсбук страници Генералштаба Украјине.

Генералштаб је такође саопштио да се сада у Црном мору налази шест носача руских ракета Калибр.

Снаге Руске Федерације из Богородичња могу да пресеку аутопут ка Харкову, наводе украјински медији, додајући да Руси одатле могу да ударе даље дуж десне обале Доњецка, у област Лавре, која је, по свему судећи, још увек под контролом Оружаних снага Украјине.

Шта је изјавио Орбан о “филантропу” Сорошу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА