Најновије

КОСТИЋ: Ускоро стижу нове уцене Запада по питању Косова и Метохије и НАТО пакта

Спречавање посете министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова је последња опомена и порука актуелном руководству Србије да су земље ЕУ и НАТО пакта у окружењу спремне да ураде све како би смо се одрекли политичке и војне неутралности, оценио је данас потпредседник Двери Иван Костић.

Иван Костић (Фото: Двери)

Он је закључио да "забрана" доласка Лаврова у Београд значи да Србија не може самостално да одлучује у погледу вођења своје спољне политике и да ће морати стално да тражи дозволу Вашингтона и Брисела за своје будуће потезе, наведено је у саопштењу Двери.

"Политичко руководство Србије, ако није спремно да заштити нашу слободу и суверенитет најбоље је да се повуче са својих позиција, јер ћемо ускоро имати нове уцене са Запада по питању Косова и Метохије и НАТО пакта", оценио је Костић.

Покрет Двери позвао је све друштвене делатнике на челу са патријархом и Црквом да учествују у формирању "широког националног договора", који би дефинисао главне стратешке националне интересе које би сви заједнички бранили "по сваку цену".

"У супротном, нама долазе нови притисци из западних земаља чиме ће бити угрожен наш суверенитет, али и енергетска и прехрамбена безбедност, што ће неминовно довести до унутрашњих политичких сукоба, које ће искористити сви они у земљи и иностранству, којима је у интересу урушавање уставног поретка Србији", закључио је Костић.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА