Најновије

Кедми: Русија може једним потезом да...

У контексту догађаја који се дешавају на међународној сцени, као и антируских провокација ЕУ и САД, Москва може да донесе тешке геополитичке одлуке које ће изазвати потресе на Западу.

Овај закључак је донео познати израелски војно-политички стручњак, бивши шеф тајне службе Натив, Јаков Кедми. Он је уживо у емисији „Вече са Владимиром Соловјевом“ детаљно говорио о русофобичној реторици Вашингтона, а такође је објаснио како Русија само једном одлуком може да изазове панику на Западу.

Јаков Кедми је подсетио да због специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине, америчке власти настављају да предузимају опасне спољнополитичке мере усмерене против Русије.

Антируска реторика Вашингтона, коју подржавају земље Европске уније, не пролази незапажено од руског руководства.

Москва пажљиво проучава све одлуке САД које нарушавају руске националне интересе, а такође предузима одговарајуће мере.

Политиколог је приметио да Русија може оштро да одговори на антируску спољну политику Сједињених Држава.

Само једним потезом Москва може да уведе Запад у панику. Да би то урадило, руско руководство би требало једнострано да се повуче из Уговора о смањењу стратешког наоружања (СТАРТ III). Такав приступ ће натерати САД и ЕУ да размисле о својим спољнополитичким поступцима.

„Укажите им већ једном поштовање и реците: овај пут вас Русија ослобађа обавеза, сама Русија ће се повући из споразума. Мислим да би садашње повлачење из овог споразума био веома интересантан експеримент. Биће још хистерије у Вашингтону!“ објаснио је стручњак.

Кедми је изразио уверење да Русија треба да игра одлучном тактиком предузимајући оштре мере против Сједињених Држава.

Москва ће, одбијајући да испуни своје обавезе из СТАРТ-III, натерати Запад да почне да размишља о својим опасним спољнополитичким одлукама усмереним против Руске Федерације.

Подсећамо да је “Старт 3” споразум о нуклеарном оружју. Обзиром да Русија сада има нуклеарно оружје незамисливе снаге које Америка неће имати још дуго, излазак из овог споразума биће за САД тежак ударац који ће најавити да је Русија спремна за нуклеарни рат.

Немачку анализу о томе колико Украјина још може издржати погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА