Најновије

ОБРАДОВИЋ: Двери у петак иду на консултације код Вучића

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да ће представници Двери ићи у петак на косултације које ће поводом формирања Владе организовати председник Србије Александар Вучић.

Фото: Јутјуб

„Наша изборна листа и наш будући посланички клуб добио је позив од председника државе за консултације. Одлуком Председништва покрета Двери од синоћ наша будућа посланичка група ће се одазвати овом позиву у петак“, рекао је Обрадовић, на конференцији за новинаре, испред Дома Народне скупштине.

Он је оценио да је одазвати се на позив председника Србије „чин основне политичке културе и поштовања Устава“.

Обрадовић је рекао да ће за покрет Двери то бити „јединствена прилика“ да своје ставове представе председнику Србије.

Српски покрета Двери саопштио је се „никоме неће додворавати већ иде са својим политичким програмом које не мења“.

„Уставна је обавеза председника државе да после одржаних избора позове на консутације све будуће посланичке групе. Одазвати се је чин основе политичке културе и поштовања Устава“, рекао је Обрадовић, у обраћању новинарима испред зграде Скупштине Србије.

На питање да ли би Двери прихватиле позив да удју у нову владу, он је одговорио да „им не пада на памет да улазе у владу која би наставила досадашњим путем, ми смо били и јесмо жестока опозиција актуелној власти“.

„Оно што нас једино интересује то је нека будућа влада националног јединства и спаса до које ће доћи ако ова власт настави да ради као што ти чини јер ће се читава држава наћи у колапсу и мораће да се спашава шта се спасити може“, рекао је Обрадовић.

Према његовим речима, нема разлога да се чека три месеца за формирање нове владе, после конститусања Скупштине, наводећи да би то у озбиљним државама могло да се уради за наколико дана.

Он је навео и да ће посланичка група Двери одмах по конституисању Скупштине тражити да се посланици на „посебној седници изјасне – и одбације је, о резолуцији Европског парламента којом се од Србије тражи признање лажне државе Косово и уводјење санкција Русији“.

Такође ће, рекао је, Двери тражити отказивање овогодишње геј параде планиране у септембру у Београду јер “ Београд не треба да буде европска престоница промоције хомосексуализма и разних других изопачности“.

Обрадовић је навео и да ће посланичка група Двери тражити забрану одржавања геј параде на сто година и предложити Закон о забрани промоције хомосексуализма малолетним лицима.

Извор: ФоНет/Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА