Најновије

ГРЧКА ИМА РЕШЕЊЕ ЗА НЕМЦЕ: Дођите на зиму код нас да се угрејете

Ако вам је живот у Немачкој прескуп, ако се плашите смрзавања због слабог грејања током зиме - дођите у Грчку, поручио је Немцима грчки министар туризма Василис Кикилиас.

Грчка (Фото: Pixabay)

Грчки министар туризма Василис Кикилијас позвао је Немце да, због поскупљења и неизвесности око снабдевања гасом, дођу у Грчку и тамо презиме.

Кикилијас је у разговору за немачки Билд истакао да би за Грке било велико задовољство када би током јесени и зиме угостили немачке пензионере, који би волели да искусе "медитеранску зиму", уз грчко гостопримство, благе временске прилике и висококвалитетне услуге.

"Чекаћемо вас", рекао је Кикилијас.

Као најбоље место за зиму Немцима је препоручен Крит, уз поруку да зима на том јужном острву траје само два месеца – уз 10 врућих дана.

Градоначелник Хање, главног града Крита, Панајотис Симандиракис такође је пожелео добродошлицу свим Немцима који би да презиме у Грчкој – "далеко од кризе".

"Хања је најбоља дестинација за свакога да преброди кризну зиму. Топли, пријатељски настројени људи и можда најбоља клима у Европи током целе године", рекао је Симандиракис.

Напомиње да њима грејање током зиме није потребно.

"Ниједан Немац се неће смрзавати у Грчкој", истакао је Симандиракис.

Агент за некретнине Јанис Кријарас у разговору за Билд истиче да гасна криза у Грчкој не постоји, те да за све заинтересоване Немце има много апартмана и кућа које се током зиме могу јефтино изнајмити – од 300 евра месечно па навише.

О сменама у руској влади прочитајте ОВДЕ.

Извор: Билд/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА