Најновије

УКРАЈИНСКИ ДЕСАНТ ПРЕКО РЕКЕ ИНГУЛЕЦ: Очекује се форсирање реке јединица 35. бригаде ВСУ (МАПА)

Специјална војна операција Русије у Украјини почела је 24. фебруара. У току су жестоке борбе у Донбасу, а Кијев припрема контраофанзиву у Херсону.

Фото: Прес служба председника Украјине

На телеграм каналу rybar дата је тренутна ситуација у региону Кривог Рога и Херсона.

На подручју Архангелска, Беле Кринице и Мураховке очекује се прелазак јединица 35. бригаде Оружаних снага Украјине преко реке Ингулец.

*У околини Мурахивке налазе се техничка средства пресретања радио-преноса маневарске групе РЕР, јединице за ометање и ЕВ система Буковел Оружаних снага Украјине.

*Извиђање положаја Оружаних снага РФ и природе активности руског војног особља врше два беспилотна летелица Баирактар ​​са аеродрома Канатово.

*Поред тога, проукрајински грађани Херсонске области преносе податке о позадинским објектима Оружаних снага РФ и рутама кретања конвоја за снабдевање.

*Почетку офанзиве ће претходити масовно артиљеријско гранатирање из хаубица М777 на положаје Оружаних снага Русије на линији додира.

Артиљеријске посаде и МЛРС Оружаних снага Украјине у протекла 24 сата напали су Антоновски мост, Берислав, Љубимовку, Снигиревку, Нововознесенски, Олгино и Золотој Балку.

*Оружане снаге РФ су погодиле украјинске положаје у Николајеву, Лиманима, Березњеговату, Баштанки, Терновки, Јавкину, Висунску, Калуги и Белој Криници.

Суд у Одеси казнио је три мобилисана војника због одбијања да оду на фронт, а више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА