Најновије

ГРМЉАВИНА И ЗВИЖДУЦИ ГРАНАТА: Овако изгледа руска контрабатеријска борба са артиљеријом Украјинаца (ВИДЕО)

Снимак борбеног рада артиљеријских екипа 2. корпуса Народне милиције ЛНР у контрабатеријској борби са артиљеријом милитаната Оружаних снага Украјине приказало је Министарство одбране Русије.

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Министарство одбране објавило је видео снимак рада артиљераца Народне милиције ЛНР током специјалне операције. Борци користе самоходне хаубице „Мста-С“ и вучне топове „Гиацинт-Б“.

Видео приказује процес пуњења и гађања артиљеријских система 152мм. Утовар је одвојен процес, тако да се врши у два корака. Прво се пројектил шаље у комору цеви, а затим се ставља чаура са погонским пуњењем.

Министарство одбране је у саопштењу навело да су артиљерци, користећи беспилотне летелице, идентификовали координате непријатеља - локацију његове артиљерије и ВБР - а затим извршили удар.

Раније је руски војни ресор објавио снимак битке за заузимање упоришта Оружаних снага Украјине, у којој тенкови ДНР пуцају по непријатељским положајима. Као резултат ове борбе, уништен је до једног вода украјинских војника и неколико комада опреме и наоружања.

Шеф америчке стратешке команде Чарлс Ричард рекао је да најновију руску интерконтиненталну стратешку ракету „Сармат“ сматра „проклето добром ствари“. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА