Најновије

ЈЕЗИВО! ДОКАЗАЛИ ДА ИМ ЈЕ ЦИЉ УБИЈАЊЕ ЦИВИЛА: Украјинци забрањеним минама засули Доњецк! (ФОТО)

Украјинске трупе користиле су забрањене противпешадијске мине “латица” („лепесток”) током напада на Доњецк, саопштио је штаб територијалне одбране ДНР.

Фото: РИА

Раније је канцеларија ДНР-а у СЦКК известила о три гранатирања Доњецка од стране украјинских трупа у четвртак увече.

-Оружане формације Украјине напале су Кијевски и Кујбишевски округ Доњецка, многе мине ПМФ (противпешадијске фугасне мине) „латица“ су бачене под ноге становницима града, саопштио је штаб одбране.

Напомиње се да су мине „латица” забрањене.

Украјина је 2005. ратификовала Отавску конвенцију, која забрањује употребу, складиштење и производњу противпешадијских мина. Тиме Кијев крши своје међународне обавезе.

Противпешадијска високоексплозивна мина (ПФМ-1) „латица“ је дизајнирана да оштети ноге и активира се када је особа нагази.

Поставља се на тлу даљинским путем минирања. Посебна подмуклост мине за цивиле је у томе што, због њеног необичног облика, људи који је не познају можда у њој не виде опасност. Мина је скоро тачна копија америчке мине БЛУ-43/Б „змајев зуб“.

Дошло је време да се ослободе руски градови у Украјини, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин. На које градове је мислио сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА