Најновије

НЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ КРЕНУЛИ НА КРИМСКИ МОСТ: Хтели да га дигну у ваздух

Двојица војника Бундесвера, који су украли оружје и опрему из разних касарни у немачкој држави Шлезвиг-Холштајн, планирали су да дигну у ваздух Кримски мост, преноси Штерн.

Немачка војска (Фото: Јутјуб)

Двојица војника разговарали су телефоном о својим намерама и детаљима плана минирања и дизања моста у ваздух. Према наводима истраге, војници су на тај начин намеравали да ометају снабдевање руске војске, али њиховим плановима није било суђено да се остваре, преноси немачки лист.

Према истрази, они, као део криминалне групе од дванаест особа, од прошле године учествују у крађама, у више наврата продиру у војне објекте у Шлезвиг-Холштајну и краду оружје и опрему.

Тужилаштво града Кила тренутно води истрагу против војника због сумње да су извршили пљачку као организована група. У време извршења кривичног дела, четворица осумњичених су била у војној служби у Бундесверу.

Пре хапшења у ноћи 22. маја, двојица ухапшених мушкараца су безуспешно покушали да уђу у војну ронилачку базу Екернферде, наводе немачки медији

Према наводима полиције, осумњичени су тада планирали да са украденом опремом оду у Украјину.

У њиховој кући пронађени су муниција, оружје и експлозив, који су намеравали да делом продају, а делом лично користе на територији Украјине, наводи се у чланку. Од прошлог лета ова криминална група је извршила најмање пет провала у војним објектима.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА