Најновије

МОГУ ДА УБИЈУ, ИЛИ ОД ЧОВЕКА НАПРАВЕ ИНВАЛИДА: Ево како су руски деминери у Доњецку уклањали забрањене мине

Уже језгро Доњецка, главног града отцепљење ДНР, засуто је, у суботу око 21.30 касетним бомбама испаљеним из украјинских бацача ракета "град".

Фото: Јутјуб

Не зна се тачно колико се украјинских ракетних пројектила пробило кроз ПВО заштиту града, али је људе, јуче ујутру, на улицама дочекао шок, на стотине мини-бомби од десет центиметара од којих је свака у стању да убије, или направи од човека инвалида.

Како објашњавају руски деминери које смо јуче затекли на улицама Доњецка, једна украјинска ракета садржи 300 бомби-касета, а контејнер се активира пре него што пројектил падне на земљу. Ни руски деминери нису могли да кажу колико се контејнера расуло у граду, а колико је евентуално пало на ободима.

Дежурне службе војске и полиције јуче су означавале црвеном и жутом бојом места где су затечени пројектили, а почело је и њихово уклањање. Незванично смо сазнали да ће део мини-бомби, затечених на површинама одакле не могу да угрозе људе и инфраструктуру, бити уништен контролисаним експлозијама, док ће неке морати да се уклоне уз већи ризик који захтева најискусније пиротехничаре.

Сазнајемо и да ово није први пут да се главни град ДНР засипа пројектилима који служе за запречавање великих површина ратишта на очекиваном правцу пешадије. Војска и полиција сликају сваки пројектил као доказе ратних злочина кијевског режима. Мини-бомбе представљају највећу опасност за децу и кућне љубимце, а последње ракетирање Доњецка одложиће повратак цивилног живота у тешко рањени град.

Како је руска војска уништила 350 екстремиста, погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА