Најновије

ПУТИНОВИ ПРИЈАТЕЉИ У НАТО ПАКТУ: Ко су они?

И поред свих санкција уведених Русији од стране земаља чланица НАТО алијансе, Владимир Путин и даље има саговорнике међу лидерима земаља тог војног савеза.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Бивши амерички амбасадор у НАТО-у Иво Далдер рекао је да је руски председник Владимир Путин пријатељ са двојицом лидера земаља чланица НАТО-а. Према његовим речима, он има блиске односе не само са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, већ и са мађарским премијером Виктором Орбаном. Такође међу онима са којима је Путин био добар у проналажењу заједничког језика, именовао је бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија, преноси Политико.

'’Ердоган тешко да је једини међу кидерима земаља чланица НАТО-а који има блиске односе са Путином. Довољно је подсетити се бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија пре неколико година или мађарског премијера Виктора Орбана данас'’, изјавио је амерички дипломата.

Он је додао да је од свих ових „пријатеља” руског председника једино Ердоган одлучио да од Москве купи ПВО ракете уместо да користи западне системе, који су у служби других земаља НАТО-а.

Шта ради Стивен Сигал у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА