Најновије

НЕМА ВИШЕ ЈЕФТИНИХ ЛЕТОВА: Ера лоукостера је прошла

Мајкл О'Лири, главни извршни директор Рајанера, изјавио је данас да је ера јефтиних карата од 10 евра завршена и да овај нискотарифни авио-превозник више неће нудити летове по најнижим ценама због растућих трошкова за гориво.

Авион (Фото: Pixabay)

Просечна цена карата ове авио-компаније порашће са прошлогодишњих око 40 евра на отприлике 50 евра у наредних пет година, рекао је О'Лири за британски јавни сервис Би-Би-Си (BBC), додајући да верује да ће људи наставити често да лете, упркос растућим трошковима живота.

"Нема сумње да на нискотарифном тржишту, нашу заиста јефтину промотивну цене карте од 9,99 евра нећете видети у наредних неколико година", поручио је О'Лири.

Раст цена енергената који подиже цене авионских карата, такође повећава рачуне за електричну енергију домаћинстава, нагризајући расположиве приходе људи.

Шеф Рајанера је мишљења да, упркос томе, купци неће смањити летове већ ће тражити јефтиније опције. "Мислимо да ће људи и даље често летети. Ја мислим да ће људи постати много осетљивији на цене и да ће стога трговати својим милионима по принципу продај скупље - купи јефтиније", рекао је он.

BBC напомиње да комерцијални летови сада учествују са око 2,4 посто у глобалној емисији CO2, те да се ваздухопловни сектор суочава са притиском да смањи свој утицај на климу, при чему се води кампања убеђивања људи да пређу на железнички и друмски превоз.

О'Лири, међутим, тврди да друмски и бродски транспорт више доприносе укупној емисији CO2 и да је фокус на смањење емисије из ваздушног саобраћаја "погрешан".

Навео је да Рајанер улаже у авионе са ефикаснијом потрошњом горива и закључио да ће веће смањење употребе фосилних горива доћи с преласком са бензина и дизела на електрична друмска возила.

О ситуацији на Тајвану прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА