Најновије

ДИМИТРИЈЕВИЋ - ОДГОВОР РАНКУ ГОЈКОВИЋУ: НАТО прајд и умирање Србије

Православни активиста Ранко Гојковић, познат по свом дубоком поштовању јерархије наше Свете Цркве и настојању да се институционално бори за хришћанске вредности у Срба, ових дана запањено пише о званичном ћутању врха СПЦ на збивања која треба да се десе у септембру 2022, а која су, просто и јасно, НАТО ПРАЈД ПОЛИТИЧКИХ ХОМОСЕКСУАЛЦА У ДОБА МАЈМУНСКИХ БОГИЊА:“Заглушујуће је ћутање најважнијих институција овог народа о планираној шестодневној содомској окупацији Београда, од свештеноначалија СПЦ (част изузецима – говоримо о институционалној осуди и захтеву да се срамни догађај забрани), преко САНУ (такође част изузецима), Матице Српске, Универзитета…

Фото: Јутјуб

Пише: Владимир Димитријевић

И док верни народ у чуду ишчекује бар званичну реакцију Цркве, уз свакодневно обраћање свештеноначалију са захтевом да траже забрану Еуропрајда, неки ту ћутњу већ тумаче милионским уплатама које ових дана проскрибована премијерка уплати на конто СПЦ. Лично не желим да верујем да се Јудиним сребрењацима може купити наше свештеноначалије како би ћутало о „греху страшнијем од убиства“ како содомски грех окарактериса Јован Златоусти, па са надом очекујем јасну и гласну осуду и захтев за забрану евросодома од стране нашег Синода. Кад кажем јасну и гласну, мислим да апсолутно није време за „ни вруће ни хладне“ препоруке „духовника“ које у парампарчад разби професор Богословског факултета у Фочи Здравко Пено. Те препоруке таквих „духовника“ доносе много више штете него користи и само умањују поверење истинских верујућих људи у своје свештеноначалије.

Нажалост, плодови таквог „духовништва“ већ су видљиви, па на појединим групама неки верници у својој наивности и неком „ружичастом хришћанству“ позивају да „отворимо врата“ содомистима и тако их преобратимо. Господ је још пре више од четири хиљаде година јасно показао шта мисли о том греху, Господ нам је јасно рекао да он није дошао да донесе мир него мач, између добра и зла, светлости и таме, КУЛТА ЖИВОТА и КУЛТА СМРТИ…Као да се ми не залажемо за поштовање Божијих у односу на противприродне законе. Господ нам није заповедио да негујемо и отварамо врата КУЛТУ СМРТИ него нам је заповедио да се рађамо и множимо…“(1)

Иначе, по годишњем извештају америчке Централне обавештајне агенција Србија је ПРВА У СВЕТУ по стопи смртности. Умире 16,39 на хиљаду људи.(2) Иза нас су Румунија и Литванија. Али СРБИЈА ЈЕ ПРВА ПО УМИРАЊУ У СВЕТУ. 

Да ли неког у врху СПЦ то брине? 

Бар мало, малкице...

Можда. Али, кад видимо громогласно ћутање о ПРАЈДУ КОЈИ ЈЕ ДЕО ЗАПАДНЕ КУЛТУРЕ СМРТИ ( УЗ АБОРТУС И ЕУТАНАЗИЈУ ) некако нам срце зебе. 

Ако се томе додају и мајмунске богиње као изазов...

МАЈМУНСКЕ БОГИЊЕ, АЛИ СТВАРНО

Сјајни новинар Никола Врзић нам је, у „Печату“, све објаснио:“Др Тедрос Гебрејесус, генерални директор СЗО-а, наиме, објаснио је: „Суочени смо с избијањем (епидемије) која се великом брзином шири светом кроз нове начине трансмисије… Иако сам прогласио здравствену ванредну ситуацију од међународног значаја, у овом тренутку зараза је концентрисана међу мушкарцима који имају секс са другим мушкарцима, нарочито међу онима који имају више сексуалних партнера. То значи да је ово зараза која може да се заустави применом одговарајуће стратегије у одговарајућим групама.“ Светска здравствена организација појасниће на свом сајту, у једном едукативном видео снимку, да у угрожене врсте спадају „мушкарци који се идентификују као геј, бисексуалци, или остали мушкарци који имају секс са другим мушкарцима… Сексуалне мреже у оквиру заједница геј, бисексуалних и осталих мушкараца који имају секс са другим мушкарцима имају важну улогу у преношењу вируса у оквиру ове заразе… У почетку избијања заразе, међународна путовања изгледа да су имала значајну улогу у њеном додатном интензивирању.“(3)

То је, дакле, јасно. Најризичнија група за пренос мајмунских богиња су, гле чуда, ПРАЈДОВЦИ, којима је Београд отворио врата. 

И пред чијом појавом администрација СПЦ ћути. 

СТИЖУ НАМ ТУРИСТИ 

Туризам у доба мајмунских богиња по Николи Врзићу изгледа овако:“Туристичка агенција „Хепи геј травел“, кад смо већ код тога, рекламира „геј викенд туру“ у Београду поводом београдског Еуропрајда 2022. Реч је о продуженом викенду, четири дана, од 16. до 19. септембра; аранжман укључује боравак у „ЛГБТ френдли“ хотелу с четири звездице, пиће добродошлице и „ексклузивни аперитив на ЛГБТ френдли локацији (1 пиће и грицкалице)“, „типичну српску вечеру од три јела у локалном ресторану (пиће није укључено у цену)“, „журку и прославу Еуропрајда 2022“, „ексклузивну опроштајну вечеру у локалном ресторану (пиће није укључено у цену)“… Цена аранжмана је између 695 и 975 евра, још има слободних места.“(3)

Врзић је немилосрдно прецизан у дијагностификацији наших проблема:“У Америци су недавно забележени и први случајеви заражавања мајмунским богињама међу децом. Деца, нарочито ако су млађа од 8 година, налазе се под „нарочито повећаним ризиком“ од озбиљних облика болести, јавља амерички Центар за контролу заразе (ЦДЦ).
„Оба детета која су заражена“, појаснила је директорка ЦДЦ-а Рошел Валенски на виртуелном скупу у организацији „Вашингтон поста“, „повезана су са индивидуама које долазе из заједнице мушкараца-који-имају-секс-са-мушкарцима.“
И сада индивидуе из те заједнице, поред осталог, и у организацији туристичке агенције „Хепи геј травел“, треба да се окупе у Београду на Еуропрајду 2022.
Да подсетимо, „Печат“ је већ о овоме писао у септембру 2019. („Све боје дуге“), када смо победили Барселону, Лисабон и Даблин и добили да уприличимо ову манифестацију. Премијерка Србије Ана Брнабић и сама је томе допринела писмом у коме је у име Владе Србије пружила „пуну подршку“ кандидатури и обећала помоћ у организацији. А најављено нам је том приликом и да ће „главна обележја града бити декорисана дугиним бојама“.
Брига за јавно здравље, а разлоге за забринутост смо навели, пружа изузетан изговор за отказивање Еуропрајда 2022. Заиста: ко ће сносити одговорност ако/кад дође до масовног заражавања? Не дај Боже, и до неких компликација; у два одсто случајева долази до отицања мозга. Оптерећеност здравственог система да и не спомињемо.“(3)

Да ли би се, са високих катедара првопастирских, могло проговорити у име српског православног народа, макар и из здравствених разлога ако не из разлога хришћанске етике? Или се не може проговорити него се, до краја, доследно, мора ћутати, са све храмом Светог Саве у позадини?  

НАТО ПРАЈД 

Потписнику ових редова је одавно јасно да је политички хомосексуализам НАТО хомосексуализам, и да НАТО Империја ову идеологију користи да би потчинила, без испаљеног метка, оне који одбијају да се покоре. 

Врзић каже:“Администрација Џоа Бајдена, чим је ступила на власти, то је и озваничила документом под називом „Меморандум о унапређењу људских права лезбејки, геј, бисексуалних, трансџендер, квир и интерсексуалних особа широм света.“Па се у том смислу и заставе дугиних боја могу схватити као симболи подвргавања Сједињеним Америчким Државама и њиховим интересима. Није претеривање. На недавној Паради поноса у Берлину на челу колоне носили су транспарент „Наоружајте Украјину“. И Европска асоцијација организатора парада поноса – њихов је предстојећи скуп у Београду – поручује да „стоји уз Украјину“.Канадска војска, за то време, променила је своја правила облачења тако да ће „припадници војске који се идентификују као мушкарци моћи да носе сукње“.
У Русији пак, њен председник Владимир Путин потписао је указ којим је 8. јул, кога је Руска православна црква посветила Петру и Февронији, заштитницима брака, проглашен за Дан породице, љубави и верности; како је наведено у образложењу, нови празник установљен је „у циљу очувања традиционалних породичних вредности и духовног и моралног васпитавања деце и омладине“.
Или да их, насупрот томе, изложимо оним дегенерицима да пред њима парадирају у садо-мазохистичким псећим костимима? Одговор би морао да буде јасан макар колико је јасно и да одговор на питање ко су они „људи с капацитетом за трудноћу“ може да буде само – жене. У супротном, лоше нам се пише.“(3)

ЦИА је већ прочитала шта нам се пише: Србија је земља са највећом стопом смртности на свету – 16,39 на хиљаду становника. 

ЗАШТО СЕ ЋУТИ? 

Када се обраћа Својим Црквама у Апокалипси, Господ Исус Христос помиње и Цркву у Лаодикији, чији су вођи и припадници млаки, ни студени, ни врући. Свештеник Александар Горбунов нам тумачи значење овог обраћања:“Млак човек је фарисеј који прикрива ружноћу душе својом спољашњом побожношћу, али та његова спољашња побожност и лицемерно пристојно понашање не могу да исправе унутрашњу збрку и да сакрију одвратну нагост. Он се налази у стању жалосног самозаваравања, безбрижности, духовног сна и умртвљености и зато не осећа опасност свог положаја. Безбрижност и немарност постају узроци погубног незнања и самоуверености. Млаки Лаодикијац је нарочито сиромашан искреном љубављу, која одликује верне следбенике Христове - Филаделфијце.

Лаодикијци кажу да љубе Христа, али љубав према Њему сматрају да је могуће спајати с пристрасном љубављу према свету и према свему што је у свету. Познато је да је малоазијски град Лаодикија у време када је била написана Апокалипса био богат град, чувен по својој трговини и производњи; живот у овом граду је стварао много искушења и саблазни, с којима лаодикијски хришћани нису имали довољно ревности да се боре. Они су се уздали да ће благодаћу Христовом добити вечно блаженство и желели су га, али нису мислили да је за то потребно одрећи се световних пристрасности, да је пут спасења узак пут самоодрицања. Такво је било духовно стање древних лаодикијских хришћана; такво је, нажалост, и стање многих од нас, савремених хришћана који нити су хладни, нити су врући, већ су само млаки.“(4)

Млаки су млакоње. Они туњавост прозивају смирењем. 

И предлажу нам да се миримо са било каквом пројавом антихришћанског безакоња. То је, као, смирење. 

Али није то смирење. То је млакост млакоња.

КАКО СЕ ПОСТАЈЕ НЕПРИЈАТЕЉ БОЖЈИ? 

Прота Горбунов наставља:“Хришћани-Лаодикијци личе на људе који вас уверавају у оданост и пријатељство према вама, али ако се захтева да докажу пријатељство и оданост не речима, већ самоодрицањем на делу, они не показују спремност за то. У њима нема учења речи Божије: Не можете служити Богу и мамону (Мт.6,24); Ако неко љуби свет, љубави Очеве нема у њему (1 Јн.2,15); Не знате ли да је пријатељство према свету непријатељство према Боіу? Јер ко хоће свету пријатељ да буде, непријатељ Божији постаје (Јк.4,4) и тако даље. Они који себе називају хришћанима, а не следе ово учење Еванђеља ο ономе у чему се састоји истинско служење Христу, који се одлучују да споје служење Христу са служењем свету, ревнују, очигледно, за побожност и у исто време се предају човекоугађању и боје се да повисе свој глас против безбожности, богоборства и богоотпадништва - сви такви заслужују прекор упућен лаодикијском хришћанину: Ниси ни хладан, ни врућ.

О, да си хладан или врућ! - говори затим Спаситељ; односно, мораш изабрати једно: или мораш бити истински хришћанин, у потпуности, и бескрајно одан Божанском Учитељу свом, или би било боље да уопште и не знаш за хришћанство. Непознање Христа, иако је велико зло, доиста је мање зло у поређењу са издајом Христа и одрицањем од Њега (разуме се да то одрицање може бити не само речима, него и делима). Зато је и речено: Онај слуга који је знао вољу господара својега и није приправио нити учинио по вољи његовој, биће много бијен. Α који није знао, иа је учинио што заслужује батине, биће мало бијен (Лк. 12,47-48). И врло често млаки људи који имају само маску праведности, даљи су од спасења него највећи грешници (као што се то види на примерима еванђељских покајаних блудница и цариника и гордих и лицемерних фарисеја који нису осећали потребу за покајањем).“(4)

Сви ми ласкамо себи, и верујемо да ће нам Бог све опростити, и да ће нас радо Себи примити. А тамо, код Владике Николаја, у Служби новомученицима страдалим од усташа, папиних слугу, лепо пише:

Православна вера, тешка као савест,

Ником двери Раја не отвара лако,

Нит’ у Свеце пише, нит’ Рај обећава,

без суза и крви и многијех страва.

Дакле, наша представа о олакости спасења је погрешна.

Ми, хришћани, морамо носити крст мучеништва и исповедништва да бисмо се спасили. Не смемо се мирити са злом овога света. Ко је пријатељ свету, непријатељ је Богу. И обрнуто, наравно. 

Под светом се, да се подсетимо, не подразумева творевина Господња, која се Светој Тројици на Литургији узноси да би  била освештана и преображена, него отпалост од Творца у самодовољност и егоцентризам греха и зла. 

КАКО ЧОВЕК ПОСТАЈЕ ОДВРАТАН ХРИСТУ? 

Млаки лаодикијски хришћани који немају искрену оданост Христу налазе се у опасности да их Он одбаци. Прота Горбунов каже:“Према Откривењу, они изазивају у Христу одвратност према себи, одвратност ο чијој снази се може судити када се пореди са оним осећањем какво човек има у мучнини: Тако, пошто си млак, и ниси ни хладан, ни врућ, избљуваћу те из уста својих. Нека се боји свако од нас ове страшне пресуде правосуђа Божијег и нека се потруди да стекне ону пламеност у вери и чврсту верност Христу без којих нема правог хришћанина!“(4)

Горбунов додаје:“Наравно, данашњи црквени либерали у првом реду могу бити убројани у категорију Лаодикијаца. Управо су либерално настројени "црквени посленици", међу којима је, нажалост, не мало јерараха, свештенства и богослова - руководиоци и идејне вође црквеног лаодикијства. Страх пред световном влашћу и "страх јудејски" (видети:Јн. 19,38;20,19) код црквених либерала је јачи од страха Божијег и зато они користе сада све снаге свог разума (зато што срце и савест то никада не могу да учине) да оправдају своје потчињавање антихристовом систему. Они покушавају да подрже црквене установе одрицањем од духовне слободе и од херојског и бескомпромисног исповедања православног вероучења (иако је само то у стању да одржи Тело Христово непобедивим пред вратима пакла), "стиде се" захтева речи Божије и црквених канона као "застарелих", "канона који су заостали за животом који је далеко отишао напред", те недовољно "прогресивних", сматрају да каноне треба укинути или преиначити, а црквено учење прилагодити савременим начелима "толеранције" и "демократизма". Све се то спаја с приврженошћу формализму, као да је суштина наше религије у церемонијама, помпезности, званичним сусретима, конференцијама и говорима, као да је Црква чисто земаљска, "друштвена" организација, "правно лице", а не богочовечански организам, не мистично Тело Христово (Еф. 1,23; Кол. 1,24 идр.).“(4)

Тако је то кад лаодикијски дух потисне Духа Светога, за кога неки верују да „по аутоматизму“ обитава у Цркви. 

Али, Дух Свети је Један од Тројице, и Он не делује по аутоматизму. Где га одгоне непоштовањем заповести Божјих, Он одступа. А тада бива страшно. О томе пише у акатисту Духу Светоме:“ Када Дух Свети одступи од Саула, тада га је достигао страх и чамотиња, и тама очајања у духовни ад га низврже.“

О НАШОЈ ВЕРИ И ЧИЊЕНИЦАМА 

Ранко Гојковић не верује да је стање у српској јерархији такво да ће се НАТО прајд прећутати. Биће подигнут глас у одбрану хришћанских вредности, у граду који је Свети Стефан Високи, Лазарев син, посветио Мајци Божјој. Нисмо ми Лаодикијци, верује он. 
Потписник ових редова се, такође, труди да верује вером Ранка Гојковића.

Остаје чињеница, која не зависи од вере – ни епископске, ни свештеничке, ни Ранкове, ни моје. Она гласи: Србија је земља са највећом стопом смртности на свету – 16,39 на хиљаду становника. Зар се у таквој земљи прави НАТО прајд, а да се не дигне, у небо над небесима, молитвено – литијски глас Српске Православне Цркве? 

Бог, у Кога би требало да верујемо, јесте Бог Живи и Животворни. 

Стидимо ли се таквога Бога?

Не дај Боже и Свети Саво!   

УПУТНИЦЕ: 

  1. https://stanjestvari.com/2022/08/10/o-nezdravoj-logici/
  2. https://www.cia.gov/the-world-factbook/field/death-rate/country-comparison
  3. https://www.pecat.co.rs/2022/07/parada-majmunskih-boginja/
  4. http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/O.Gorbunov/nisi_ni_hladan_ni_vruc.htm

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА