Најновије

ПРИПАДНИЦИ АЗОВА УХАПШЕНИ У ХЕРСОНУ: Припремали атентате и терористичке нападе!

У Херсону су приведени припадници организације “Азовског цивилног корпуса”, која је настала под истоименом групом “Азов” (оглашена као терористичка и забрањена у Руској Федерацији).

Фото: rusvesna.su

Ово је у уторак, 16. августа, саопштио дописник ТВ канала Известиа Иван Литомин.

Међу притвореницима је и вођа локалне ћелије Вадим Кравченко. Заједно са осталим учесницима припремао је саботажу у граду, прикупљао информације о руској војсци, које је потом прослеђивао украјинским специјалним службама. Рад ћелије су надгледали службеници Службе безбедности Украјине (СБУ) и Главне обавештајне управе.

Ухапшени су планирали да изврше атентате на представнике регионалних власти и организују терористичке нападе у канцеларији за пасоше и штампарији, где се штампају захтеви за руско држављанство.

Током претреса, код неонациста су пронашли много симбола милитаната Азова и Десног сектора (забрањених у Руској Федерацији), нацистичку литературу и летке који позивају на убиство руске војске.

Раније, 10. августа, саопштено је о привођењу групе саучесника Службе безбедности Украјине (СБУ) у Голопристанском округу Херсонске области. Приведене су четири особе. Они су превозили диверзанте, оружје, муницију дуж реке и опремали скровишта у шуми.

Руски војници су 5. августа ликвидирали „спаваћу ћелију“ учесника територијалне одбране Украјине у Херсону. Утврђени су лични подаци 16 припадника групе, укључујући командира вода и командира одељења.

Русија наставља специјалну операцију заштите Донбаса, чији је почетак најавио председник Владимир Путин 24. фебруара. Његови кључни циљеви су ослобођење ДНР и ЛНР, денацификација и демилитаризација режима у Кијеву.

Ситуација у региону је ескалирала средином фебруара због гранатирања од стране Оружаних снага Украјине. Украјинске власти се од 2014. године боре против становника Доњецке и Луганске Народне Републике, који су одбили да признају резултате државног удара у Украјини.

Мапу данашњег напредовања ”Вагнероваца” ка Артемовску погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА